Lucrãrile la strada principalã din Lupeni au început din anul trecut, cu bani de la bugetul local.  Asta spune primarul Lucian Resmeritã ca rãspuns la acuzatiile ce i s-au adus, dupã ce a decopertat o parte din drum, iar lumea  s-a temut cã nu vor mai fi bani.
Vin bani si lucrarea era prinsã în buget, însã, sãptãmâna trecutã, s-a semnat contractul de finantare si banii alocati pânã acum vor fi si ei recuperati. „Noi am început încã de anul  trecut lucrarea, din  fondurile proprii ale municipiului Lupeni. Anul trecut am fãcut doar o parte, o lucrare de 3 milioane de lei. Apoi am mai plãtit vreo 300 de mii de lei, apoi am bugetat o altã parte. Dar acum, semnând acest contract, recuperãm toti banii pe care i-am dat anul trecut si anul acesta, iar în primãrie vor intra  4 milioane de lei, bani ce au fost plãtiti deja”,  a explicat Lucian Resmeritã, dupã ce a semnat contractul de finantare pentru artera principalã pe un proiect ce vine pe axa 3.2.
De altfel, primarul spune cã aceastã axã a fost deschisã un timp foarte scurt, pentru cã  s-au epuizat fondurile si primãria din Lupeni a gãsit oportunitatea si a fost eligibilã. „Am reusit sã fim singurii din cele 4 judete din Regiunea de vest, care am putut sã accesãm fonduri pe axa 3.2. Era o axã ce a fost redeschisã si  echipa din Primãria Lupeni a fost pe fazã si a avut dibãcia sã o acceseze în acea lunã de zile. Având  licitatã si încredintatã lucrarea, am putut sã prindem proiectul. Asa cã acum vom recupera toti acesti bani, pentru  a-i folosi pe alte lucrãri”, mai spune primarul.
Cea mai importantã arterã din Lupeni, care se întinde la intrarea în municipiu si pânã la fosta fabricã TESMA, este în plin proces de reabilitare. În urmãtoarele sãptãmâni, se pun borduri si apoi va fi turnat asfaltul Cel mai interesant punct, însã,  va deveni sensul giratoriu pe care autoritãtile îl proiecteazã si  îl construiesc în zona din apropierea spitalului.
„Va fi un lucru inedit pentru noi, cã tot vorbim cã Lupeniul nu are  niciun sens giratoriu.  Va fi unul aici, pe care încercãm sã îl valorificãm cât mai bine din punct de vedere peisagistic.  O sã colaborãm cu  specialisti în domeniu”,  a mai adãugat Lucian Resmeritã. Pânã acum a fost scoasã calea feratã ce cândva a servit  orasului, dar care a fost în timp dezafectatã, iar stratul de asfalt uzat a fost îndepãrtat.  Urmeazã ca în aceastã primãvarã artera  principalã din Lupeni sã devinã una dintre cele mai nou- asfaltate din Valea Jiului.
Diana Mitrache