Nu sunt bani ca drumul spre Voineasa sã fie reabilitat. Au existat, în bugetul alocat anul trecut, însã, firma care a câstigat licitatia nu a fãcut nimic.
Mai mult, acum existã un proces prin care constructorul, care desi nu a lucrat, nu renuntã la proiect. Procesul este între constructor si Districtul de drumuri Craiova. Lucrurile sunt încurcate si singurul adevãr este cã drumul este absolut impracticabil.
„Acolo este o problemã la care încã nu i-am gãsit rezolvarea. Anul acesta, cei de la regionala de drumuri Timisoara, pe barba lor, au deszãpezit, fiindcã, de la pod Jiet, pânã la limita judetului Hunedoara, portiunea de drum apartine de regionala Craiova”, a explicat Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara.Mai mult, acum firma care trebuia sã lucreze, se judecã cu drumarii.
„Au cerut sã le predea din nou drumul spre districtul Timisoara, dar din pãcate, este în administrare cãtre firma care nu si-a fãcut treaba. Ei sunt cei care refuzã sã o restituie regionalei Craiova, ca aceasta sã o dea la Timisoara. Este un proces si, pânã el se terminã, cei care suferã sunt oamenii de pe acest drum. Eu cred cã, dacã regionala Timisoara ar avea acest drum înapoi, ar putea da niste bani. Nu înseamnã cã au banii pentru  reabilitarea lui”, a mai  completat Avram.  Lucrãrile ar trebui sã se desfãsoare în 4 puncte si vor avea loc între km 86+601 si km 105+120, iar beneficiarul investitiei este Directia Regionalã de Drumuri si Poduri Craiova, dacã nu se va decide sã treacã la Timis. Lucrãrile ar trebui  sã fie executate de Straco Grup. Termenul de executie, însã, este total depãsit, mai ales cã lucrãrile trebuiau sã înceapã în 19 mai 2015 si sã se finalizeze un an mai târziu.
Diana Mitrache