Senatorul Cristian Resmeritã militeazã pentru preluarea paramedicilor SMURD de cãtre ISU

Senatorul PSD, Cristian Resmeritã, militeazã pentru preluarea paramedicilor SMURD din  judetul Hunedoara de cãtre ISU.
Alãturi de alti colegi parlamentari, acesta este initiatorul unei propuneri legislative privind aprobarea Programului-pilot de preluare a personalului angajat cu pregãtire paramedicalã din cadrul echipajelor SMURD specializate în acordarea primului-ajutor calificat, aflate în finantarea autoritãtilor administratiei publice locale.  În expunerea de motive a propunerii legislative privind preluarea personalului angajat cu pregãtire paramedicalã din cadrul echipajelor SMURD specializate în acordarea primului-ajutor calificat,

potrivit legii, aflate în finantarea autoritãtilor publice locale de pe raza judetelor Arad, Hunedoara, Maramures, Mures si Sibiu despre greutãtile pe care le au administratiile locale în sustinerea financiarã a acestui serviciu atât de necesar.
“Asociatia Salvital Hunedoara este o asociatie constiuitã fãrã scop patrimonial, de interes general, al cãrui scop constã în crearea unei componente comunitare integrate la nivelul judetului, specializatã în acordarea primului ajutor de urgentã, resuscitarea si descarcerarea victimelor accidentelor de orice naturã, operatiunilor de salvare, precum si transportul acestora la prima unitate medicalã cu competentã adecvatã situatiei sau la punctul de întâlnire cu alte echipaje competente (SMURD)”, aratã initiatorii proiectului, între care se numãrã si senatorul PSD, Cristian Resmeritã.
În judetul Hunedoara, Asociatia Salvital are printre membrii, Consiliul Judetean Hunedoara, Consiliul Local Deva, Petrosani, Simeria, Petrila, Vulcan,  Baia de Cris, Aninoasa, etc… precum si Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã Iancu de Hunedoara.
“Beneficiul pe care preluarea acestui  personal îl aduce este dat de importanta desfãsurãrii activitãtii în judetele Arad, Hunedoara, Maramures, Mures si Sibiu, având în vedere diversitatea cazurilor cu care se confruntã, de numãrul de interventii pe care îl au si de numãrul de locuitori pe care ãl deservesc”, mai aratã initiatorii.  Initiativa a fost  aprobatã de Camera Deputatilor, iar în 8 mai, Comisia pentru apãrare, ordine publicã si sigurantã nationalã depune raportul cu nr. 127-FAVORABIL cu amendamente.
Cosmin BACIU

Advertisements

2 comentarii la „Senatorul Cristian Resmeritã militeazã pentru preluarea paramedicilor SMURD de cãtre ISU

  • 26 mai 2019 la 19:42
    Permalink

    Cine-i mai crede pe mincinosii astia dupa minciuna cu recalcularile?! Au aruncat praf in ochi cu „cinci” recalculari si asteapta sa mai aibe credibilitate! Sa fim corecti,90% au primit recalculari in urma proceselor castigate,dupa legea 221 fff putini! Asa ca, MUIE psd !

  • 26 mai 2019 la 19:57
    Permalink

    Pe domnul Cristian Resmerita senator al Vaii Jiului oare nu-l intereseaza ca isi rup masinile cetateni Vaii Jiului pe DN 7A (Cheile Jietului) spre Voineasa sau spre Transalpina ori sarbatoarea la Manastirea de la Groapa Seaca ???

Comentariile sunt închise.