Consilieri municipali, nemultumiti de contributia cãtre ADI Deseuri

Contributia pe care municipalitatea de la Petrosani o plãteste cãtre ADI Deseuri îi nemultumeste pe  consilierii locali, care considerã suma ca fiind una extrem de ridicatã.
O parte din consilieri sustin cã nu se justificã suma alocatã, respectiv 50.565,60 de lei.

“Au un singur angajat, ce face omul acesta, ca sã primeascã asemenea bani? Suma este  exagerat de mare”, sustine consilierul local Milu Vladislav.
Primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi a tinut sã explice faptul cã  acel angajat are un salariu brut de 3000 de lei, iar în plus la ADI Deseuri sunt angajti 4 monitori, unul fiind desemnat pe zona Vãii Jiului.  1,2 lei/cap de locuitor/an este suma plãtitã de municipalitatea de la Petrosani drept cotizatie la ADI Deseuri, suma fiind raportatã la 42.138 de locuitori.  Conform raportului, conducerea ADI Deseuri aratã cã 37.541 lei  au fost cheltuiti pentru asigurarea salariilor si cã pe zona Vãii Jiului existã angajat un monitor de mediu. Alte 1.180 lei au mers pentru chiria si  utilitãtile sediului central, si 200 lei pentru un curs de monitor. Cu combustibilul  necesar ADI Deseuri, s-a cheltuit suma de 962 lei. La aceasta s-a adãugat încã 614 lei pentru  asigurãri si taxe pentru masini, una dintre  ele fiind ”repartizatã monitorului pe Valea Jiului”.
Cosmin BACIU

Advertisements