Cu 268 de locuri, viitorul cinematograf din Lupeni, unde autoritãtile locale sperã sã aducã inclusiv turistii din Straja, va fi una dintre cele mai mari institutii de acest fel din tarã.
O spune primarul Lucian Resmeritã, care, la începutul sãptãmânii trecute, a primit ultimele aprobãri, iar de sãptãmâna viitoare lucrarea va intra în procedura de licitatie.
„Am reusit sã primim  ultima aprobare de la CNI pentru Cinematograful din Lupeni. Mai sunt doar  douã clãdiri atât de mari în România. Este un  cinematograf foarte mare, va deveni foarte frumos si va avea una dintre cele mai bune sonorizãri din România si, dupã 2 ani de zile în care m-am chinuit si am participat la multe întâlniri, am reusit sã obtin aprobarea de a scoate lucrarea la licitatie ”, a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni. Potrivit autoritãtilor locale, doar sonorizarea face cam 3 milioane de lei, suma totalã ce a fost alocatã fiind de 7 milioane de lei.
„Lucrarea va fi scoasã  la licitatie sãptãmâna viitoare,va fi ridicatã pe SEAP, unde va sta pânã într-o lunã de zile, aceasta va fi perioada de verificare si apoi constructorii vor  veni pentru a licita”, a mai adãugat Lucian Resmeritã.  Întreg proiectul a fost gândit asa încât sã nu lipseascã nimic. Va fi  amenajatã si o rampã pentru persoanele cu dizabilitãti, existã autorizatia de la ISU aprobatã si lucrarea este scoasã la licitatie ca atare.
De ani de zile Cinematograful Cultural din Lupeni se aflã intr-o stare avansatã de degradare. În tot acest timp, localnicii  si-au dorit relansarea lui,  iar primarul crede cã asta se va întâmpla în scurt timp.  Acesta va fi cel de al treilea cinematograf din Valea Jiului, dupã cel de la Vulcan si cel din Petrosani, care a fost inaugurat în urmã cu un an.
Diana Mitrache