Dupã trei încercãri, autoritãtile locale de la Uricani au reusit sã gãseascã un constructor care sã anvelopeze mai multe imobile de pe raza localitãtii.
Blocurile se aflã într-o stare avansatã de degradare, iar fondurile pentru reabilitarea acestora vin de la Comisia Europeanã. Primele dificultãti întâmpinate au fost legate de constituirea locatarilor în asociatii de proprietari, iar mai apoi lipsa constructorilor le-a dat emotii edililor.
”Firmele de constructii gãsesc din ce în ce mai greu fortã de muncã, iar datoritã faptului cã în tarã existã resurse si au fost angajate foarte multe lucrãri de investitii, e tot mai dificil pentru acestea sã facã fatã volumului mare de lucrãri pe care le pot angaja si atunci, evident, opteazã pentru contractele mai usoare sau pentru cele mai bine plãtite. La Uricani, aproape cã am fost nevoiti sã ne rugãm noi de cei care executã lucrãri de constructii civile sã se înscrie la licitatiile pe care le-am demarat pentru reabilitarea blocurilor”, a declarat Danut Buhãescu, primarul orasului Uricani. Abia acum, dupã a treia procedurã organizatã de Primãria Uricani în SEAP, a apãrut si un ofertant care a angajat lucrãrile.
Cosmin BACIU