În mediul online sau la coltul strãzii petrosãnenii sunt foarte vocali, însã atunci când vine vorba sã actioneze si sã facã ceva concret acest lucru nu se întâmplã.
Dovadã stã faptul cã doar un singur proiect a fost depus în cadrul bugetãrii participative, iar termenul pentru depunerea proiectelor este duminicã, 26 mai. “Împreunã pentru viitor” asa se numeste initiativa edililor din Petrosani, însã viitorul nu prea pare a-i interesa pe petrosãneni.
Încã de acum câteva sãptãmâni, autoritãtile locale de la Petrosani au dat startul depunerii proiectelor în cadrul bugetãrii participative, însã aceastã initiativã prin care cetãtenii,  asociatiile sau ONG-urile sunt implicate în viata comunitãtii nu pare a-i interesa mai deloc.
Potrivit autoritãtilor locale, proiectele se pot depune ONLINE pânã în data de 26 mai. Înscrierea se face prin completarea Formularului de proiect, care trebuie transmis la adresa de email: bugetare.participativa@primariapetrosani.ro Orice persoanã cu vârsta minimã de 16 ani, asociatie sau ONG poate depune proiecte, prin completarea  formularului, care se regãseste pe platforma destinatã bugetãrii  participative.
Cosmin BACIU