Prin Hotãrârea Consiliului Judetean Hunedoara nr. 89/2019, s-au alocat sumele necesare pentru lucrãrile de întretinere si reparatii pe drumurile judetene.
Astfel, pentru lucrãrile de întretinere si reparatii a fost alocatã suma de 21.895.125,30 lei (sume defalcate din TVA si venituri proprii).
Pânã la data de 21 mai, în cele cinci zone (Brad, Orãstie, Deva-Pãulis, Hateg-Hunedoara si Valea Jiului), CJ Hunedoara a comandat lucrãri de plombare în suprafatã de 24.336 mp si  executare de covoare bituminoase în lungime totalã de 20,49 km.
Printre prioritãtile administratiei judetene în materie de întretinere si reparatii a drumurilor se aflã: toaletarea prin cosirea vegetatiei uscate, desfundãri si decolmatãri de podete, curãtirea santurilor si a rigolelor, realizarea semnalizãrii rutiere.
În ceea ce priveste investitiile, se pune accent pe refacerea drumului si consolidarea versantului de la km 36+600 pe DJ 705A Orãstie – Sarmizegetusa Regia, modernizãri tronsoane de drum judetean (31,585 km),  reabilitarea drumurilor pentru dezvoltarea infrastructurii turistice si modernizarea DJ 709F Cabana Rusu – Parâng.