Dupã iarna lungã si cu zãpadã din belsug, dar si cu multi turisti, în Straja este nevoie de putinã curãtenie. Asociatia Descoperã Muntele si Asociatia Pro Straja organizeazã în data de  25 mai (sâmbãtã) o actiune de ecologizare în acest loc.
La aceastã actiune sunt invitati sã participe toti care doresc sã contribuie la  protejarea mediului înconjurãtor, membrii asociatiei Pro Straja, tineri voluntari, cetãteni adulti, elevi însotiti de  profesori, monitori de schi, instructori tabere de varã si transportatori. „Vrem sã ne pregãtim pentru miile de turisti ce vor veni în aceastã varã si, bineînteles, pentru zecile de tabere, unde vor fi sãptãmânal copii. Dupã un sezon de iarnã plin, în care au fost poate peste 10.000 de turisti, bineînteles, a apãrut si  mizeria”, a spus Marius Fodoran, organizatorul actiunii.
Organizatorii spun cã vã asteaptã la Lupeni, sâmbãtã dimineatã, sau sus pe terasa din centrul statiunii, de unde se va pleca pe câteva trasee des utilizate de montaniarzi, ori de cei care vor veni cu bicicletele sau longboard-uri.
„Ne întâlnim în orasul Lupeni, la intersectia cu drumul spre Straja. Transportul este din partea noastrã, o gustare si nu va lipsi buna-dispozitie. Ne vom împãrti pe mai multe echipe de lucru si vom merge cãtre Schitul Straja, cãtre  aleile principale, cãtre Drumul îndrãgostitilor, cãtre Crucea Eroilor, asa încât sã fie toatã Straja curatã”, mai spune  Marius Fodoran.
Toatã actiunea are loc începând cu ora 10,00, sâmbãtã, pentru cã, de luni, sunt asteptati sute de tineri în diverse tabere, iar zona trebuie amenajatã corespunzãtor.  Sunt tabere ce atrag aici pe timpul verii tineri ce vor sã slãbeascã, sau sã facã trasee montane si toti au parte si de lectii de nutritie, iar dacã vor fi primiti într-o statiune curatã,  cu sigurantã, vor lãsa locul la fel de curat.
Diana Mitrache