Birou vamal la posta din Petrosani

Dacã primesti un pachet din altã tarã si locuiesti în zona Vãii Jiului, trebuie musai sã faci un drum la Deva, la singurul sediu al vamei din judetul Hunedoara. Si asta, chiar în conditiile în care poate coletul nu are o valoare nici mãcar egalã cu suma pe care o dai pe transport.
Mai multi oameni au cerut sprijin si, în urma unui pact între Consiliul Judetean Hunedoara si Posta Românã, oficiul din Deva, acest lucru ar putea fi solutionat. În fapt, un birou al vamei ar putea fi deschis si la sediul Oficiului Postal de la Petrosani. „Am avut o discutie chiar în aceastã dimineatã cu directorul de la Postã si ei au ridicat si ei de mai multe ori problema la Directia Vamalã. La Petrosani existã locatie, ei sunt de acord sã o dea celor de la vamã, iar astfel cetãtenii nu vor mai face naveta la Deva. Joi, voi avea o discutie cu cei de la vamã, sã gãsim o solutie ca, cel putin o datã pe  sãptãmânã, sã fie cei de la vamã în Petrosani, pentru a ajuta cetãtenii din aceastã zonã”, a spus  Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara.
Potrivit unui comunicat al Postei Române, aceastã institutie intentioneazã sã extindã, în cursul acestui an, serviciul de comisionariat vamal inclusiv pentru destinatarii trimiterilor de corespondentã format pachet mic domiciliati la nivelul întregii tãri. Un astfel de serviciu nu a existat niciodatã în zona Vãii Jiului si oamenii de aici sunt nevoiti sã batã drumul pânã la Deva, unde vama functioneazã dupã un anumit program riguros stabilit.
Diana Mitrache

Advertisements

4 comentarii la „Birou vamal la posta din Petrosani

 • 22 mai 2019 la 22:21
  Permalink

  Buna seara, veste f buna. Am depus nenumarate petitii si solicitari la Posta Romana, cu privire la acest subiect. Asa e, ptr un colet de cateva zeci de lei, sau mai putin eram chemati la Deva. Uneori renuntam. Nici vanzatorii din alte tari nu intelegeau de ce nu ridicam, li se parea haios ca trebuie sa batem atata drum. Suntem unici cu asemenea prevederi. Asteptam rezolvarea problemei, concret, nu la timpul conditional. Cu stima.

 • 23 mai 2019 la 11:51
  Permalink

  secolul 21. orice se poate rezolva si electronic, de la distanta. se pot trimite documente semnate electronic. daca fiscul te obliga sa faci asta cu declaratiile lor, de ce nu poate si posta se faca un sistem de secol 20 macar.
  sefii postei trebuie sa fure chiar toti banii din buget si sa nu faca nimic pentru cetatenii marunti dar multi? doar hoti puneti pe functiile politice? nerusinatilor!

 • 23 mai 2019 la 17:20
  Permalink

  Cum ar spune un clasic in viata al PSD-ului, zis si proasta blonda de la finante Teodorovici
  „Cererea „online” o depuneti la etajul unu”
  Asa functioneaza sistemul nostru informatic in 2019 in institutiile de stat.
  Completezi cererea „online” la etajul unu, dupa care o trimiti prin „Email” personal la registratura sa-ti dea numar de inregistrare.
  !!! Atentie, astea le faci numai „online”, simplu si usor doar dintr-un click,
  pana te dor picioarele, dupa care poti sa mergi acasa linistit sa-ti spargi calculatorul. 🙂

 • 23 mai 2019 la 17:27
  Permalink

  Valea Jiului a votata intotdeauna PSD
  Sa se faca investitii la Mina Uricani si Mina Petrila ! Nu avem nevoie de birou vamal.

Comentariile sunt închise.