Contractul pentru modernizarea sistemelor de apã si canal din municipiul Lupeni a fost adjudecat. Potrivit lui Cristian Ionicã, director SC ApaServ Valea Jiului, urmeazã ca în cel mai scurt timp sã înceapã si lucrãrile. În 21 de luni, lucrarea trebuie finalizatã.
“Atât partea de est cât si partea de vest din Lupeni au fost deja adjudecate. Urmeazã sã înceapã lucrãrile efectiv. În momentul de fatã pânã se face organizarea de santier si tot ceea ce înseamnã procedura de pregãtire a lucrãrilor. Sunt douã lucrãri care vor deveni definitive pe parte de canal în zona spitalului în care deja constructorul pune o conductã care permite primãriei sã  asfalteze tot bulevardul. În zona primãriei se schimbã un tronson de canalizare de aproximativ 60 de metri. Acestea sunt primele lucrãri care se fac pe contractul de Lupeni. Constructorul are termen conform contractului 21 de luni în ceea ce înseamnã lucrãri de apã si canal în tot municipiul Lupeni”,  a declarat Cristian Ionicã, director general al SC ApaServ Valea Jiului.
Conform planului de achizitie din cadrul aplicatiei care a stat la baza obtinerii aprobãrii Comisiei Europene pentru cofinantarea, din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Infrastructurã Mare, a proiectului „Modernizarea infrastructurii de apã si apã uzatã în judetul Hunedoara (Valea Jiului) 2014 – 2020”, a fost prevãzut un numãr de 13 contracte de lucrãri. La data de 16.04.2019, la sediul APA SERV VALEA JIULUI S.A. din Petrosani, a fost semnat contractul de lucrãri „Reabilitare aductiune, retele de apã si canalizare în UAT Lupeni – Lot 2: VJ-CL-09 Reabilitarea retelelor de apã si canalizare Lupeni Est„, proiect al cãrui valoare se ridicã la suma de 9.428.864,73 lei fãrã TVA.  Contractul presupune reabilitare retele de apã pe o lungime de aproximativ 8,5 km; construirea statiei de pompare a apei potabile Stefan; reabilitare retele de canalizare pe o lungime de aproximativ 4,1 km; si construirea unei statii de pompare a apelor uzate Lupeni Est.
Cosmin BACIU