Grãdinita IG Duca, încurcatã acum de acoperis

Pornitã acum mai bine de 12 ani, constructia grãdinitei de la Scoala gimnazialã I.G Duca nu poate fi inauguratã. Si asta, dupã ce totul este gata aproape în totalitate.  De vinã sunt  pompierii, care le cer celor de la Petrosani sã se conformeze altor norme, fatã de cele ce erau valabile la  momentul proiectãrii ei.
„Avem o problemã cu autorizarea de la ISU. Au apãrut, între timp, alte norme si se pare cã va trebui sã facem unele modificãri înainte de receptia finalã. Încã nu pot spune când. 95% e gata lucrarea. Problema este cu noile reglementãri ale pompierilor.  Ar trebui sã schimbãm aproape jumãtate din acoperis si sã îl facem din alt material ignifug si mai sunt niste circuite. Asteptãm sã ni se comunice”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Aceastã grãdinitã pare o fatã morgana ce nu se mai vede finalizatã deloc, iar copiii care asteptau inaugurarea ca sã pãseascã în grãdinitã, au ajuns acum la liceu deja si noul impediment opreste din nou  inaugurarea, în timp ce primãria nu are banii necesari ca sã remedieze  cele ce le cer pompierii.
Miliarde de lei vechi s-au cheltuit pentru  constructia grãdinitei de lângã sediul primãriei din Petrosani, iar în anul 2017, administratia localã de la Petrosani a reusit sã atribuie licitatia pentru construirea ei.  S-a ajuns astfel la cel  de-al treilea constructor si cea de-a treia licitatie. Aceasta a fost adjudecatã de BRT Trust SRL.,  iar contractul are o  valoare de aproximativ 1.155.000 lei.
Aceastã clãdire, însã, se tot construieste de mai bine de 12 ani lângã Scoala I.G.Duca din Petrosani, iar primul care a câstigat licitatia a fost omul de afaceri Alin Simota, în anul 2007, când a încasat aproximativ 1,2 milioane de lei. Ulterior, a fost organizatã o altã licitatie în urma cãreia câstigãtor a fost un alt constructor, ce gestiona societatea Max Asalt, însã, la scurt timp, firma a intrat în faliment.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.