Elevii hunedoreni trag un semnal de alarmã în ceea ce priveste transportul acestora. Autoritãtile locale si judetene sunt acuzate de faptul cã nu respectã prevederile legale în privinta tarifului pentru  transportul în comun.
O singurã primãrie din întreg judetul suportã transportul elevilor. În schimb, elevii din Hunedoara, Cãlan si Petrosani, trebuie sã plãteascã integral biletele pentru a ajunge la scoalã. Elevii hunedoreni cer autoritãtilor judetene si celor locale sã respecte legea si sã reducã tariful transportului local în comun si a transportului intern auto cu 50 la sutã pentru toti elevii hunedoreni, pe tot parcursul anului calendaristic.
„Noi am transmis patru adrese, trei cãtre Primãriile Hunedoara, Cãlan si Petrosani, iar altã Consiliului Judetean, prin care solicitãm respectarea unor  prevederi dintr-un ordin de  ministru. Este vorba despre Ordinul 4742/2016. Am solicitat alocarea unor fonduri pentru decontarea transportului cu 50 la sutã. Practic, nu cerem altceva decât respectarea legii. Am fãcut acest demers care, sperãm noi, sã aibã un rezultat  pozitiv, în urma efectuãrii unui mic studiu de caz. Din tot judetul Hunedoara, doar o singurã primãrie respectã aceste prevederi legale, fiind vorba despre Primãria Deva care acordã gratuitate la transportul în comun pentru elevi. În cele trei localitãti mai sus mentionate, elevii plãtesc tariful integral, ceea ce nu este conform prevederilor legale din România”, spune Vlad Sîncu, presedintele Consiliului Judetean al Elevilor Hunedoara.
Cosmin BACIU