Apa Serv forteazã mâna rãu platnicilor: / ”Suntem societate comercialã, nu de binefacere”

S -a stârnit un nou scandal o datã cu trecerea la debransarea scãrilor de bloc de cãtre SC Apa Serv Petrosani, care îsi asumã consecintele.

SC Apa Serv Petrosani a trecut de la a determina marii consumatori de apã – prin diverse metode, unele controversate – sã plãteascã serviciile furnizate de distribuitorul de apã, dar mai ales sã diminueze major sustragerile. Cu tot scandalul declansat, încasãrile au început sã creascã considerabil, iar cantitatea de apã facturatã este mai mare datoritã citirilor corecte de apometre. Directorul Apa Serv, Costel Avram, sustine cã interesul societãtii este sã aibã clienti buni si multi pentru ca firma sã fie functionalã la standardele cerute.

De amintit cã SC Apa Serv s-a aflat în pragul colapsului pentru cã nimeni nu avea curajul sã facã o curãtenie a pilelor si relatiilor, ca sã nu le numim altfel, pentru a nu plãti consumurile. Directorii, numiti politic, fãceau politica partidului lor si care partid dorea sã-si batã cuie în tãlpi devenind nepopular. Când ceri corectitudine, se spune cã trebuie sã fii corect. Noul director, Costel Avram, a fost numit inconstient datoritã cruciadei duse împotriva rãu platnicilor si cã acest lucru va însemna pieirea sa.

Dupã numele sonore care au avut probleme în acest sens, a început debransarea cetãtenilor. Ca urmare, marti, câtiva cetãteni s-au arãtat indignati cã a fost stopatã furnizarea apei pe scãri de bloc. La blocul 62, de pe strada Aviatorilor, din Petrosani, cei care erau în regulã, cu plata la zi, reclamau nedreptatea fãcutã de Apa Serv: eu plãtesc si ei îmi taie apa?!!

”Referitor la blocul 62 de pe strada Aviatorilor, situatia se prezintã astfel: sunt 14 apartamente, din care 8 au bransamente separate. Din cele 6 rãmase, 4 apartamente au datorii de 70 milioane lei vechi. Da, douã familii au plãtit, drept pentru care îmi cer scuze pe aceastã cale si le transmit cã au posibilitatea de a se bransa separat si eu îi voi ajuta în acest sens, dacã doresc, iar ceilalti trebuie sã plãteascã. Intentia mea este sã dau apã la toatã lumea. În urma mãsurilor luate, am ajuns sã diminuãm major furturile, iar la nivelul Vãii Jiului, facturarea apei a fost cu 100.000 mc de apã în plus, apã care nu se regãsea pânã acum în înregistrãrile contoarelor. În plus, încasãrile directe de la o lunã la alta, timp de trei luni, au crescut. Multumesc clientilor Apa Serv, buni platnici. Cu ceilalti, care sunt datori, vom negocia pentru a gãsi solutii, dar cu hotii nu facem nici o negociere.

Mai este o situatie, cea de pe strada Saturn, unde sunt douã blocuri care însumeazã o datorie de 753 de milioane, si cele sociale – 520 de milioane. Cu toatã responsabilitatea spun cã nu vom da drumul la apã pânã nu se plãtesc acesti bani si ne asumãm consecintele. Problemele sociale le rezolvã Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si primãriile, nu noi. Noi nu putem fi societate de binefacere.

Aici sunt locuri de muncã, retele de întretinut si reparat, laboratoare si trebuie sã prestãm un serviciu vital pentru populatie, suntem societate comercialã. Multi au înteles acest lucru, iar în ce priveste societãtile comerciale, si ele intrã în normal. Ieri, spre exemplu, SC Parângul – HP a achitat prejudiciul creat, la fel si persoanele cu functii gãsite în neregulã. Am avut discutii si cu Art Forest, unde s-a furat apã timp de vreo trei ani, si sunt sigur cã îsi vor plãti si ei datoria. Voi face o situatie exactã a SC Apa Serv pe cele trei luni de activitate a mea pe care o voi prezenta. Vom da drumul la un site, o paginã de internet, pe care vom posta informatii utile clientilor nostri, dar va exista si un clasament al rãu platnicilor. Eu vreau ca aceastã societate sã functioneze bine, cu scopul pentru care a fost creatã” – a declarat directorul SC Apa Serv Petrosani, Costel Avram.

Ileana Firtulescu

4 comentarii la „Apa Serv forteazã mâna rãu platnicilor: / ”Suntem societate comercialã, nu de binefacere”

 • 11 octombrie 2012 la 01:21
  Permalink

  <> Costele, ai vreun rezervor doar al tau? Vreo panza freatica doar a ta? Vreun nor privat?

  Răspunde
 • 11 octombrie 2012 la 09:27
  Permalink

  Va rugam ieftiniti apa in valea jiului.

  Răspunde
 • 11 octombrie 2012 la 12:31
  Permalink

  Ce e drept, e drept.
  Dar nu vad deconectarea celor care fura apa,mai ales in cazul firmelor,acolo probabil ori nu este tupeu destul,ori cotizeaza astia prea mult pe alte cai decat cele legale.
  In final de ce avem pretul la mc dublu fata de Deva sau Timisoara?
  Poate fi din cauza unui management defectuos?

  Răspunde
 • 11 octombrie 2012 la 21:40
  Permalink

  CRED CA AVEM PRETUL DUBLU DIN CAUZA HO?ILOR DE AP?, IN SPECIAL FIRMELE .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.