Persoanele vârstnice din municipiul Petrosani vor beneficia de asistentã la domiciliu. Directia de Asistentã Socialã anuntã achizitia de “servicii de asistentã la domiciliu acordate persoanelor vârstnice”.
Beneficiarii serviciilor sociale la domiciliu sunt persoanele vârstnice socio-dependente care au domiciliul pe raza municipiului Petrosani si care nu au venituri si nici sustinãtori legali, sunt beneficiari ai ajutorului social sau realizeazã venituri al cãror  cuantum se situeazã sub nivelul indemnizatiei sociale pentru pensionari. Totodatã de aceste servicii  beneficiazã si vârstnicii ai cãror sustinãtori legali  realizeazã venituri  al cãror cuantum se situeazã sub cuantumurile veniturilor pensionarilor cu pensia  minimã garantatã.
În vederea asigurãrii de servicii comunitare pentru persoanele vârstnice, se vor presta activitãti de bazã ale vietii zilnice precum asigurarea igienei corporale, îmbrãcare si dezbrãcare, asigurarea igienei  eliminãrilor, transfer, mobilizare si deplasare în interior si comunicare. Totodatã, cei care se vor ocupa de bãtrâni trebuie sã le prepare hranã sau sã le facã cumpãrãturile.
Cosmin BACIU