Claudia Isac nominalizatã la titlul de “Profesor Bologna”

Universitatea din Petrosani are un laureat al Galei Profesorului Bologna. ”Gala Profesorului Bologna” este un proiect de traditie al Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din România (ANOSR), ajuns anul acesta la a XII-a editie.
Scopul sãu principal este îmbunãtãtirea sistemului de învãtãmânt superior din România prin premierea si promovarea profesorilor ce formeazã generatii, reprezintã adevãrate valori si sunt modele pentru studenti. Gala Profesorului Bologna este singura initiativã nationalã menitã sã omagieze si rãsplãteascã performanta didacticã a profesorilor, punând în luminã acei profesori care reusesc sã inspire si sã stârneascã interes prin metode de predare adaptate la nevoile si interesele studentului de azi. Dincolo de activitatea de cercetare si rezultatele profesionale ale profesorilor, evenimentul îsi propune sã rãsplãteascã calitatea de dascãl si îndrumãtor a profesorului universitar român, calitate care în general este uitatã în acordarea distinctiilor si premiilor dedicate cadrelor didactice. Titlul de „Profesor Bologna” este cu atât mai semnificativ cu cât acesta vine exclusiv din partea studentilor – cei care sunt cei mai îndreptãtiti sã recunoascã si sã aprecieze performanta didacticã a profesorilor lor.
Potrivit organizatorilor, PROFESORUL BOLOGNA sau ”Proful Tare” este orice dascãl care depãseste granitele disciplinei pe care o predã si care gãseste cãi inedite pentru a se apropia de studenti. Este cel care le câstigã prezenta, respectul si atentia prin creativitatea metodelor de predare, prin jovialitatea si usurinta cu care se lasã înteles, prin darul oratoriei si rãbdare. Mai presus de orice, Proful Tare  constientizeazã  responsabilitatea pe care si-a asumat-o si inspirã încredere, motivând  studentii sã devinã adevãrati profesionisti în domeniul pe care îl aleg.
Acesta este conf.univ.dr.ec. Claudia Adriana Isac, director al Departamentului de Stiinte Economice al Facultãtii de Stiinte din cadrul institutiei academice din Valea Jiului. Aceasta este cadru universitar la Petrosani din anul 1996. Este doctor în stiinte Economice, specializarea management.
”Doamna Isac Claudia Adriana se individualizeazã prin rãbdarea de care dã dovadã, implicarea si  pasiunea de a fi cadru didactic. Doamna profesoarã depãseste granitele disciplinelor pe care le predã si gãseste cãi inedite pentru a se apropia de studenti, oferindu-le  cursuri originale si  actualizate vremurilor”, aratã organizatorii Galei Profesorilor Bologna în definirea laureatului acestui premiu de la Universitatea din Petrosani.
Festivitatea de premiere a ”Profilor tari” din mediul universitar românesc va avea loc în cadrul Galei Profesorului Bologna, eveniment programat sã se desfãsoare în perioada 23-26 mai 2019, la Iasi.
De-a lungul celor  11 editii ale proiectului desfãsurate pânã în prezent, au fost premiati peste 960 de Profesori Bologna, acestia  constituind Comunitatea Profesorilor Bologna,  un grup al exemplelor de bunã practicã din  universitãtile românesti.
Cosmin BACIU

Advertisements

Un comentariu la „Claudia Isac nominalizatã la titlul de “Profesor Bologna”

 • 20 mai 2019 la 18:51
  Permalink

  :)))))))))))
  :)))))))))))))))))))
  :)))))))))))))))))))))))))))))))))))

  Proful tare de cap…..

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.