Atentie! Ursi pe drumul spre Pasul Vâlcan!

Nu doar la Brasov sunt ursi care vin spre locurile populate, ci chiar si la noi, în zona Vãii Jiului. Acum câteva zile, în 11 mai, un  localnic din zona Pasul Vâlcan a filmat, pe  drumul ce duce spre munte, o ursoaicã cu trei pui. Si, dacã puii pãreau ca de jucãrie, animalul sãlbatic a reactionat imediat si, spre norocul celor aflati pe drum, i-a chemat si au plecat.  Totusi, cei mici au fãcut deliciul celor ce i-au privit, oameni care au urcat la relaxare în acel loc.

Tocmai de aceea, autoritãtile locale atrag atentia asupra faptului cã sunt astfel de animale si în zonele noastre, aproape de locurile de picnic si cã sãlbãticiunile pot deveni periculoase.  De altfel, oamenii sunt sfãtuiti sã stea departe de astfel de sãlbãticiuni atunci când le întâlnesc si sã fie precauti.
Diana Mitrache

2 comentarii la „Atentie! Ursi pe drumul spre Pasul Vâlcan!

 • 17 mai 2019 la 00:02
  Permalink

  nici o problema ,ii prinde parau si ii duce la straja

  Răspunde
 • 17 mai 2019 la 09:12
  Permalink

  De ce s-au populat zonele lor?….oamenii merg,oamenii si-au facut cabane in zona/padurea lor,nu salbaticiunile si-au extins „casa”/padurea in zonele oamenilor.Din moment ce vizitez casa salbaticiunilor facand drumetii pe munte,prin padure,imi asum acest risc de a intalnii vreun animal salbatic.In aceste cazuri,de ce este animalul de vina?….si drumul catre Pasul Vulcan nu cumva este asfaltat???

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.