Dincolo de partea comercialã, Zilele municipiului Petrosani sunt un bun prilej pentru a promova traditiile si obiceiurile locale.  Autoritãtile locale au fãcut un obicei din a aduce în prim-plan membrii marcanti ai comunitãtii. În fiecare an, atunci când se organizeazã Zilele municipiului Petrosani au loc o serie întreagã de evenimente.
“Începând cu anul 2001, au fost organizate Zilele municipiului, acest eveniment reprezentând o  celebrare a tot ceea ce înseamnã Petrosani: traditii pãstrate de  strãmosi, cultura localã inspiratã din munca grea a locuitorilor în subteran si nu în ultimul rând, cetãtenii sãi, care sunt oameni deosebiti, la fel ca si locurile de care apartin. Zilele municipiului Petrosani, aflate anul acesta la cea de-a XVIII-a editie, se vor desfãsura în  perioada 31.05-02.06.2019. În cadrul acestor manifestãri, vor fi organizate actiuni ce implicã participarea locuitorilor municipiului Petrosani de la cei mai mici la cei cu vârste venerabile. Se are în vedere organizarea de activitãti precum Parada costumelor de carnaval si pãrda  absolventilor claselor a XII-a”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Vor fi organizate  concerte de muzicã popularã si usoarã, în deschidere fiind  promovati solisti vocali, formatii locale, apoi vor concerta formatii de renume din tarã.
Suma alocatã pentru organizarea celei de-a XVIII-a editii a Zilelor municipiului Petrosani este de 113.500 lei.  La final, totul va  culmina cu un foc de artificii si lasere.
Cosmin BACIU