Sindicalistul Zoltan Lacatas a fost somat de CNH sa paraseasca spatiul unde si-a desfasurat activitatea pana acum. Liga Sindicatelor Miniere Valea Jiului a functionat in cladirea Salvaminului inca de la inceputul anilor 2000. Astfel, impreuna cu angajatii, el s-a pus pe impachetat fara sa comenteze. “ Am  primit o adresa prin care se dorea ca persoanele din cadrul Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului  sa fie evacuate, iar birourile sa fie lasate cu ceea ce exista in ele inainte.

Acestea sunt proprietatea Companiei, respectiv a Salvaminului, dar sigur ca noi am facut demersuri pentru a gasi un alt spatiu pe care il si avem deja. Este in fata magazinului Billa si vom avea si un bannner acolo. Insa, deocamdata nu s-a mai pus in practica nimic, pentru ca s-a dorit ca acest scandal al spatiului sa fie lasat asa. Urmeaza ca in perioada urmatoare sa-l parasim pe acesta pentru ca se doreste ca noi sa fim evacuati de peste tot, sa nu mai incasam nici cotizatii sindicale, iar membrii nostri sa sindicat sa spuna ca Liga Sindicatelor nu mai exista. Ea exista si va exista, va spun eu, pana in momentul in care lucrurile se vor transa radical”, a declarat Zoltan Lacatas, presedintele Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului.

De altfel, Lacatas  mai crede ca toata aceasta actiune nu este decat o vendeta  personala a directorului Constantin Jujan. Dar, chiar si asa, sindicalistul afirma ca i-a raspuns elegant. “Dupa parearea mea este vorba de o razbunare persoanala impotriva mea si a organizatiei pe care inca o reprezint. Noi nu avem numai un spatiu, ci putem avea si doua foarte  simplu, asa ca pe mine nu ma deranjeaza sa plec de aici. Se practica la nivelul Romaniei ca cine vorbeste foarte mult sa fie inlaturat” , a mai precizat Lacatas.

Luiza Andronache