BRUA impune un nou grup pe platforma Paroseni

Complexul Energetic Valea Jiului este o idee ce prinde contur, mai ales cã Guvernul are de gând sã emitã, asa cum spunea la Lupeni si premierul Viorica Dãncilã si secretarul de stat Doru Visan, o ordonantã prin care sã înfiinteze o nouã entitate.
Aceasta va cuprinde minele de la noi si termocentrala Paroseni pe platforma cãreia, spun sindicatele, se impune constructia unui nou grup energetic. Asta, cu atât mai mult cu cât conducta transfrontalierã BRUA va trece fix prin acest loc.
„Pentru Termocentrala Paroseni se impune construirea cât mai rapidã a încã unui grup energetic, pe aceiasi platformã energeticã a termocentralei. (…) Lucrurile sunt avansate, în sensul în care Guvernul stie de ele, nu s-a fãcut o estimare a  costurilor si noi pot spune cã am cerut demararea unui studiu de fezabilitate prin care sã aflãm ce costuri sunt. Nu ne intereseazã combustia, dar trebuie sã  fructificãm faptul cã BRUA va trece la  mai putin de 1 km de termocentrala Paroseni”, a spus Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele .
Dupã separarea de Mintia, care va trece la Consiliului Judetean Hunedoara, pe 22 mai, la Bruxelles va avea loc o întâlnire cu cei care au spus cã activitatea la Lupeni si Lonea. GIG este o firmã care a semnalat cã minele nu se pot închide oricum, motiv pentru care sindicatele spun cã CE trebuie sã tinã cont de toate datele. „Trebuie sã se tinã cont de modul în care s-a fãcut regresivitatea activitãtii miniere în toatã Europa. Nu putem sã facem noi  altfel la Lonea si Lupeni, rapid, în doi ani, asa cum au spus cei care nu au înteles cã nu vorbim de douã chioscuri pe care pui lacãt”, a mai spus Cîmpean.
Diana Mitrache

Advertisements

6 comentarii la „BRUA impune un nou grup pe platforma Paroseni

 • 15 mai 2019 la 20:19
  Permalink

  Vrem sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

 • 15 mai 2019 la 20:23
  Permalink

  dragut,,,,BRUA,,, e pe gaz,, vor face un grup de ardere pe gaz,,care e treaba mineritului in acest proiect?..sau credeti ca ei vor dorii sa fie capusati de interese minore?…capitalul strain e doar pe profit….nu e pe politica :)))))

 • 15 mai 2019 la 23:39
  Permalink

  Aceasi vorba. Grvernul VREA sa faca , Vrem SA FACEM, vREM sa dam , dac de lucru , cand va apucati daiPSD istilor. Lasati furatul si treceti la fapte. Exact acum un an europarlamentarii PSD au votat interzicerea subventiilor pentru minerit din 2020. Cum ti se pare bai BRUA Campean?
  Lasati minciunile mincinosilor.

 • 16 mai 2019 la 10:29
  Permalink

  pe gaz s-au eoliene este un proiect foarte bun sa dea d-zeu sa se faca cat mai repede sa scapam o data de aceste termocentrale f f poluante

 • 16 mai 2019 la 11:24
  Permalink

  Am cedat prostilor,nebunii inca ma atrag ca sunt hilari

 • 20 mai 2019 la 07:58
  Permalink

  Scumpii mei, nu va faceti iluzii, nu visati cu ochii deschisi, nu va lasati mintiti si aburiti de pufosenia de Darius, cel ce papa 80 de mici la o masa si-n curind ai va pusca inimioara aia plapinda, invaluita in 4 straturi de osinza. El a mintit si a tradat minerii lui, mai ceva ca Brebenel, de au ajuns sarmanii mineri sa-si rupa oasele prin hrubele CNH-ului pe-un salariu minim pe economie :(( Problema adevarata arata in urmatorul fel: noi, Romania ca tara, avem doar responsabilitatea transportului in bune conditii si siguranta a gazului ce va fi extras din cele 7 perimetre aferente tarii noastre din Marea Neagra. Nu avem voie sa scoatem din conducta nici macar un singur metru cub de gaz… Mai exact, intra 6 miliarde m.c. pe an, 1,5 miliarde m.c. pe an merg in Bulgaria si 4,5 miliarde m.c. merg in Hungary, tara noastra doar va monitoriza si pazii conducta de 473 km de la noi, fabricata din otel, cu diametrul de 800 mm si gazul livrat va avea 63 atmosfere… Dar sa ne bucuram totusi ca va trece si prin municipiul Vulcan :)))

Comentariile sunt închise.