În 1940 venea prima datã la Petrosani, iar de atunci, pânã acum, când a împlinit 100 de ani, doamna Eugenia Vrînceanu a fãcut ca viata ei sã merite trãitã. Este o femeie micutã, coplesitã de anii care au trecut peste dânsa, dar iubitã de cei ce i-a adus pe lume.
Cele douã fiice ale sale îi fac acum viata frumoasã, iar la 100 de ani,  doamna Eugenia ne-a cântat. A fost un imn închinat regelui, pentru cã în acel timp a trãit cea mai frumoasã perioadã a vietii sale. A fost o plãcere sã o asculti, cu vocea tremuratã, dar fãrã sã uite  versurile ce cândva, în tinerete,  le asculta mereu.

A dus o viatã cumpãtatã, a crezut în fericire si asta ne spun acum fetele ei, cã a fost reteta longevitãtii. „I-a plãcut toatã viata sã cânte. Când a fost foarte supãratã, a cântat, dar si când a fost foarte fericitã, a cântat. S-a multumit cu absolut orice situatie, nu a vrut mai mult decât a putut. A mâncat cumpãtat, pâine mãnâncã si acum doar la sfârsitul mesei si cu suflet nobil si-a crescut fratii si surorile. A fost mereu înconjuratã de lume multã si a avut prieteni foarte multi care acum, la 100 de ani, sigur cã nu mai sunt multi, dar a avut multi si asa ajuns pânã aici”, ne spune Mioara Kraktus, fiica doamnei Eugenia.
Pentru a-i spune La multi ani!, la cei 100 de ani împliniti acum, primarul Tiberiu Iacob Ridzi a ajuns la casa bãtrânei doamne, alãturi de  Mihai Barbu, unul dintre consilierii locali care a vrut sã participe la eveniment.
„E o vârstã mai mult decât onorabilã si mã bucur din suflet cã doamna este bine, sãnãtoasã, îi multumesc fiicei cã are grijã de dânsa, fiindcã este un lucru important. Sã stiti cã am mai fost la câteva persoane care au fãcut 100 de ani si toate erau femei. Este interesant si asta dovedeste cã femeile sunt mai puternice decât bãrbatii”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Doamna Eugenia este un exemplu pentru Petrosani si printre putinii  care pot spune cã au fost martorii schimbãrilor acestui loc încã de pe  vremea Regelui Mihai, cele mai  importante cântece pe care le interpreteazã acum fiind din acel timp.
Diana Mitrache