Protest la Penitenciarul Deva

Angajatii penitenciarului au protestat în fata sediului institutiei, pentru acordarea drepturilor care  li se cuvin si plata orelor suplimentare.  Angajatii din schimbul de dimineatã au refuzat sã intre în serviciu, acestia mentionând cã problemele lor sunt legate de neacordarea unor drepturi dar si de lipsa de personal.
“Am ajuns sã facem pazã  cu detinutii, ceea ce nu este normal. Am ajuns sã intrãm în serviciu cu jumãtate din numãrul necesar de oameni. (…) Acest protest este din cauza lipsei de reactie a  guvernantilor la cererile  noastre. Noi nu cerem mãriri salariale, solicitãm doar sã ne acorde drepturile pe care le avem”, a declarat presedintele Sindicatului Independent „Vulturul”, Nicolae Grosu. Potrivit acestuia, fondul de salarii pe acest an este asigurat în proportie de 80%, norma de hranã si echipament nu este actualizatã, iar angajatii din penitenciare nu primesc vouchere de vacantã, deoarece doar 17% din suma necesarã acestora ar fi acoperitã.
„Protestãm pentru drepturile noastre, pentru faptul cã Guvernul nu a acordat sume bugetare si pentru sistemul  penitenciar, pentru orele  suplimentare care nu au fost plãtite – iar la nivel national sunt peste un milion de ore suplimentare neplãtite, ceea ce genereazã o muncã fortatã”, a precizat presedintele filialei Deva a Sindicatului National al Lucrãtorilor din Penitenciare, Andrei Gheorghitã. Liderii de sindicat au spus cã protestele vor continua pânã la solutionarea revendicãrilor.
Maximilian GÂNJU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.