Începând cu data de 2 mai, s-a deschis sesiunea 2019 pentru depunerea Formularelor de solicitare pentru finantare din Fondul de Dezvoltare si Investitii, iar acestea se analizeazã în ordinea înregistrãrii la registratura Comisiei Nationale de Strategie si Prognozã (CNSP) si se solutioneazã în limita plafoanelor aprobate pentru anul 2019.
Unitãtile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, asociatiile de dezvoltare intercomunitarã, respectiv universitãtile pot sã se adreseze CNSP, în scris, anterior depunerii solicitãrii de finantare, în vederea verificãrii eligibilitãtii. CNSP va verifica încadrarea în domeniile prioritare si va comunica dacã proiectul poate fi finantat din Fond.
Fondul de Dezvoltare si Investitii este destinat finantãrii proiectelor de dezvoltare care cuprind investitii sau lucrãri de întretinere si reparatii curente ale primãriilor, asociatiilor de dezvoltare intercomunitarã în domenii prioritare precum sãnãtate, educatie, apã si canalizare, retea de energie electricã si retea de gaze, înfrastructura de transport, salubrizare, retea de iluminat public, precum si în alte domenii. Fondul se utilizeazã si pentru proiecte de investitii ale universitãtilor: constructia si modernizarea infrastructurii didactice, de cercetare, a spatiilor de masã si cazare pentru studenti si a  centrelor de conferintã.
Toate informatiile privind conditiile care trebuie îndeplinite în vederea obtinerii finantãrii si modul de completare a documentelor necesare, în limba românã, se regãsesc la  sectiunea “Fondul de Dezvoltare si Investitii” pe pagina de internet a Comisiei Nationale de Strategie si Prognozã (www.cnp.ro).