Administratia publicã de la Lupeni a concesionat pârtiile, telescaunul si telegondola unei singure firme. Este vorba despre firma omului de afaceri Emil Pãrãu, care din iarna  se va ocupa de administrarea domeniului schiabil de aici.

Miercuri, la sediul primãriei din Lupeni s-a decis concesionarea celor mai importante investitii din masivul straja. Toate au ajuns la o firmã privatã, cea care s-a ocupat si pânã acum de dezvoltarea turismului si omul de afaceri Emil Pãrãu va prelua de la iarnã tot ce s-a fãcut nou în munte. „Este vorba de concesionarea activelor a cãror constructie se vor finaliza imediat, cum sunt telegondola, telescaunul, a pârtiile si a instalatiile de zãpadã artificialã. Toate au fost date spre administrate cãtre SC Comexim, pentru cã a si fost singura firmã care a participat si pentru cã avea si restul instalatiilor concesionate”, a spus Cornel Lungan, viceprimarul municipiului  Lupeni.

În Straja, constructia telegondolei va fi gata în scurt timp si tot în aceastã sãptãmânã se va lucra si telescaunul ce va urca pe pârtia Mutu. „Au venit cei de la Leitner care au stabilit cã de sãptãmâna asta încep probele. Mai rãmâne sã ne punem de acord cu cei de la firma de distributie a energiei electrice. De luni, sãptãmâna viitoare, vom avea curent electric si putem face probele”, a mai precizat Lungan.

În Straja a fost montatã în acest an cea de a doua telegondolã din Valea Jiului, dupã cea din Pasul Vâlcan. Traseul acesteia a luat locul vechiului telescaun si va fi functionalã în sezonul de schi care se apropie.

Diana Mitrache