Politia Rutierã iese în drum

Sãptãmânã de foc pentru politistii de la rutierã. În aceste zile, pânã duminicã, mai multe echipaje ale politiei rutiere sunt în stradã pentru a marca o actiune amplã ce are ca scop temperarea conducãtorilor auto si evitarea accidentelor rutiere, dar si pentru a controla, în special, transportul de persoane.
Potrivit unui comunicat remis presei, „Directia Rutierã din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române (IGPR) coordoneazã, în perioada 13 – 19 mai, la nivel national, o actiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectãrii normelor rutiere de cãtre conducãtorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane si transportului de marfã. Actiunii Truck&Busse desfãsoarã în aceastã sãptãmânã în toate statele membre UE.
În cadrul actiunii, politistii vor verifica autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri si pe cele destinate transportului de marfã, cu masa totalã maximã autorizatã mai mare de 3,5 tone. 69 de accidente rutiere grave în care au fost implicate autovehicule de  transport public s-au produs anul trecut în România”, se aratã în comunicat. Reamintim cã, sãptãmâna trecutã, un microbuz care transporta 12 elevi a fost oprit la Simeria, pentru cã nu îndeplinea conditiile legale, iar în plus, avea anvelopele uzate.
Toate aceste actiuni au ca scop excluderea din trafic a celor care nu respectã legile în vigoare, iar pânã duminicã, în trafic, vom gãsit echipaje mai multe ale Politiei Rutiere.
Diana Mitrache

2 comentarii la „Politia Rutierã iese în drum

 • 14 mai 2019 la 21:01
  Permalink

  Daca tot ,,iese in drum”(unde de fapt ii este locul) poate observa craterele din carosabil de la Kaufland pana la intersectia Livezeni si sanctioneaza administratorul drumului!Daca au sange in p..,pardon,in instalatie!Aceste cratere pot provoca accidente extrem de grave,daca tot vorbim de ,,evitarea accidentelor rutiere”.

  Răspunde
 • 15 mai 2019 la 14:52
  Permalink

  Ai dreptate Fane…dar se pare ca de la sensul giratoriu de la Kaufland si pana la Herculane pe viitor vom circula cu avionul…conform campaniei electorale

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.