În varã, în Pasul Vâlcan are loc una dintre cele mai mari competitii din lume de longboard. Vin sute de tineri pasionati ai sportului cu placa pe asfalt, un sport ce a prins contur si în România.
Competitia are loc între 26 si 28 iulie 2019, însã, autoritãtile locale deja se pregãtesc. Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile spune cã va demara ample lucrãri acolo si, pe lângã amenajarea traseului, le promite sportivilor si o zonã de antrenament. „Le vom repara tot drumul, pentru cã acum spun cã vor merge pânã jos de tot si acesta este degradat de masinile mari care au tranzitat pe acolo, dar le facem si o platformã, pe care ei, sus în munte, se vor antrena”, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.
Campionatului Mondial de longboard, care a atras în zonã sute de împãtimiti ai acestui sport din întreaga lume, a avut loc anul trecut în luna iulie.  Peste 120 de tineri pasionati de adrenalinã din 20 de tãri au fost la Vulcan si au spus, la final, cã acesta este cel mai bun traseu. Asta, dupã ce acest sport, la nivel  mondial, se practicã de 6 decenii si a pornit din Arizona, însã, acum vorbesc despre Pasul Vâlcan ca despre un  adevãrat rai al celor ce iubesc adrenalina ce ti-o dã coborârea în vitezã, pe un traseu cu o înclinare de 25 de grade.
Diana Mitrache