Firma care deruleazã lucrãrile la amenajarea domeniului schiabil în masivul Parâng, a fost acuzatã cã si-a spãlat masinile cu care a dus betonul în statiune si apoi l-a deversat pe zona verde. Comisarii Gãrzii de Mediu au verificat sesizarea însã n-au gãsit nici o urmã.

Totul a pornit dupã amplele lucrãri de turnare a bazinului de apã pentru alimentarea instalatiilor de zãpadã artificialã din Statiunea Parâng. Proprietarul unei cabane din masiv a acuzat firma care face lucrãrile cã a poluat zona verde si a sesizat Garda de Mediu.

Imediat s-a dispus un control la fata locului, însã desi au cãutat o zi întreagã, inspectorii n-au gãsit nici mãcar o probã care sã sustinã acuzatia.

„Practic în sesizare s-a arãtat cã toate betonierele au fost spãlate si apoi apa cu betonul au fost deversate în zona verde.

S-a cãutat în tot Parângul si nu s-a gãsit mãcar o grãmãjoarã de ciment pe zona verde. Posibil ca în sesizare sã fi existat un sâmbure de adevãr însã constructorul a „periat” zona si a fãcut totul lacrimã.

Au adunat pânã si pietricelele din iarbã si la control a iesit bine”, spus surse care au luat parte la actiunea de verificare derulatã de comisarii de la Garda de Mediu.

Maximilian Gânju