Elevii din mediul rural ajung cu greu la scoala. Unitatile de invatamant din sate si comune au fost  desfiintate, iar elevii sunt nevoiti sa faca naveta la scolile din orase. Este o situatie cu care se confrunta si judetul Hunedoara.
Pentru transportul elevilor, Ministerul Educatiei a achizitionat microbuze scolare. Numai ca acestea sunt insuficiente pentru a raspunde nevoilor. La nivelul  judetului Hunedoara mai sunt necesare 68 de microbuze scolare pentru a le inlocui pe cele vechi sau pentru completarea necesarului existent.
”Numarul necesar de microbuze care ar trebui asigurat la nivelul judetului Hunedoara, pentru a asigura transportul copiilor de varsta scolara in conditii de siguranta, este de 68. (…) La data de 1 aprilie, la nivelul judetului Hunedoara exista 112 microbuze functionale”, arata Ministerul Educatiei Nationale  Numai ca achizitionarea unor noi microbuze intra in sarcina unui alt minister. Mai exact, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice are competenta in acest caz.
Cosmin BACIU