Administratorul public al judetului Hunedoara, domnul Costel Avram, a avut o noua intalnire, la sfarsitul saptamanii trecute, la Petrosani, cu reprezentantii firmei care lucreaza la drumul spre statiunea montana Parang.
In urma discutiilor s-a ajuns la concluzia ca lucrarile avanseaza, desi in ultima vreme ritmul acestora a fost mai greu din cauza timpului nefavorabil. „In ciuda vremii nefavorabile, lucrarile din Parang avanseaza, ce-i drept, intr-un ritm ceva mai greu, acum, iar cei de la Strabag ne-au dat asigurari din nou ca vor finaliza acest proiect inainte de termenul stabilit in contract. Impreuna cu primarul Tiberiu Iacob Ridzi am discutat si despre modul in care trebuie gasite solutiile de proiectare a zonelor in care DJ 706F se intersecteaza cu partiile de schi din Domeniul Schiabil, astfel incat sa putem adopta cele mai bune solutii din punct de vedere tehnic”, a declarat Costel Avram, administratorul public al judetului.
La intalnire au participat reprezentantii Directiei Tehnice si Serviciului Investitii din cadrul Consiliului Judetean Hunedoara, proiectantul si reprezentantii societatii care executa lucrarile de modernizare a DJ 709F din masivul Parang, dar  si primarul municipiului Petrosani, domnul Tiberiu Iacob Ridzi.Sectorul care va fi modernizat are o lungime de 3,725 km. Latimea partii carosabile este de 4 m. In cadrul proiectului se vor realiza: 4.525 ml de rigole betonate, 23 de podete, 2.211 ml de ziduri de sprijin din beton si ciment, 1.249 ml de ziduri de sprijin din gabioane, 2.562 ml de parapeti de siguranta.
Proiectul de modernizare a DJ 709F spre masivul Parang, pe tronsonul cuprins intre km 6+600 -km 10+352 este finantat prin Programul National de Dezvoltare Locala 2 (PNDL2), iar valoarea totala a investitiei se ridica la aproximativ 20 de milioane de lei.
Marius Mitrache