Dosarul in care se judeca suspendarea activitatii termocentralei Mintia este departe de a fi solutionat.  Inspectoratul Scolar al judetului Hunedoara a obtinut suspendarea procesului in care Complexul Energetic Hunedoara – termocentrala Mintia se judeca cu Garda de Mediu.
ISJ Hunedoara a depus o cerere de interventie in dosar, insa aceasta a fost respinsa de instanta. Solutia a fost contestata la Curtea de Apel Alba Iulia, care a dispus suspendarea judecatii dosarului principal.  In atare conditii, termocentrala Mintia continua sa functioneze pana la o solutie definitiva si irevocabila a instantei.
Situatia termocentralei Mintia este critica. Lipsa investitiilor de mediu si-a pus amprenta asupra entitatii. Tocmai din cauza neconformarii la cerintele de mediu, activitatea termocentralei a fost suspendata de Garda de Mediu inca din anul 2015. O decizie in acest dosar deja exista, atunci cand instanta de fond a mentinut procesul verbal prin care a fost  suspendata activitatea termocentralei.  Dosarul in care se judeca apelul se afla pe rolul Tribunalului Hunedoara din luna aprilie a anului 2017. Garda de Mediu a dispus sistarea activitatii termocentralei Mintia, in anul 2015. Sanctiunea a venit ca urmare a faptului ca la Mintia nu sunt indeplinite conditiile de mediu cerute de UE.
Cosmin BACIU