O noua taraganare in cazul termocentralei de la Mintia

Dosarul in care se judeca suspendarea activitatii termocentralei Mintia este departe de a fi solutionat.  Inspectoratul Scolar al judetului Hunedoara a obtinut suspendarea procesului in care Complexul Energetic Hunedoara – termocentrala Mintia se judeca cu Garda de Mediu.
ISJ Hunedoara a depus o cerere de interventie in dosar, insa aceasta a fost respinsa de instanta. Solutia a fost contestata la Curtea de Apel Alba Iulia, care a dispus suspendarea judecatii dosarului principal.  In atare conditii, termocentrala Mintia continua sa functioneze pana la o solutie definitiva si irevocabila a instantei.
Situatia termocentralei Mintia este critica. Lipsa investitiilor de mediu si-a pus amprenta asupra entitatii. Tocmai din cauza neconformarii la cerintele de mediu, activitatea termocentralei a fost suspendata de Garda de Mediu inca din anul 2015. O decizie in acest dosar deja exista, atunci cand instanta de fond a mentinut procesul verbal prin care a fost  suspendata activitatea termocentralei.  Dosarul in care se judeca apelul se afla pe rolul Tribunalului Hunedoara din luna aprilie a anului 2017. Garda de Mediu a dispus sistarea activitatii termocentralei Mintia, in anul 2015. Sanctiunea a venit ca urmare a faptului ca la Mintia nu sunt indeplinite conditiile de mediu cerute de UE.
Cosmin BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.