Site-ul oficial al Înaltei Curti de Casatie si Justitie a fost ieri impracticabil, din cauza unui puternic atac cu virusi. Site-ul, extrem de des accesat, a fost blocat si marcat ca suspect de reprezentantii Google, dupã ce o parte a acestui site a fost marcatã pentru activitate suspectã de 6 ori în ultimele 90 de zile.

Potrivit informatiilor afisate, dintre cele 927 de pagini testate pe site în ultimele 90 de zile, s-a constatat cã 28 de pagini au dus la descãrcarea si instalarea de software dãunãtor fãrã consimtãmântul utilizatorului. Ultima accesare a acestui site de cãtre Google a avut loc în data de 2012-10-09 si ultima identificare de continut suspect pe acest site a avut loc în data de 2012-10-08. Printre programele software dãunãtoare se numãrã 22 scripting exploit(s). De asemenea, sunt gãzduite programe dãunãtoare pe 4 domenii, inclusiv andsto57cksstar.rr.nu/, xinthesidersdown.com/, lasimp04risoned.rr.nu/.

Pe de altã parte, acest site nu a functionat si ca intermediar, fapt de naturã sã ducã la distribuirea suplimentarã de programe malware. Conform explicatiilor tehnice, în unele cazuri, anumite terte pãrti pot adãuga cod dãunãtor pe site-uri legitime, motiv pentru care vom afisa mesajul de avertisment.

Marti, la Înalta Curte de Casatie si Justitie s-a judecat cererea de strãmutare a dosarului „Amantul familiei”, în care este judecat politistul Adrian Sucilã pentru corupere sexualã si act sexual cu un minor – fiul fostului viceprimar din Vulcan, Angela Stoica – precum si fiica  politicianului, Mihaela Stoica, pentru complicitate. Cererea de strãmutare a fost formulatã de apãrãtorii lui Sucilã.„Existã toate motivele ca local sã nu se pronunte o solutie asa cum cere legea”, a declarat Paula Iacob, avocatul politistului. De asemenea, un alt apãrãtor al lui, Daniel Ionascu, a declarat cã: „Strãmutarea, în primul rând, se face pentru calitatea persoanelor implicate în dosar. Acestea pot conduce la o eroare judiciarã, fie pozitiv, fie negativ. E o eroare, deoarece sunt influente locale, cu atât mai mult cu cât, în perimetrul unor discutii politice nationale, dar si locale, pãrti implicate, sau membrii familiilor pãrtilor implicate, au fost în acest anturaj al discutiilor politice locale. Asa se face cã, din presã rezultã, dar mai cu seamã din ambitiile dosarului, faptul cã o instanta egalã în grad dintr-o altã parte a tãrii, ar fi echitabilã si ar proceda la judecarea echitabilã”, a adãugat si celãlalt avocat al lui Sucilã, Daniel Ionascu.

Carmen COSMAN