Nu doar acestia au beneficiat de recursul compensatoriu ori o de o altã formã de reducere a pedepsei aratã Penitenciarul.ro, siteul afiliat Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationalã a Penitenciarelor.
Aproape 800 de violatori s-au bucurat si ei de libertate mai devreme. Nu putini au recidivat la scurt timp cum este si cazul a doi violatori din Hunedoara.
Datele prezentate de angajatii penitenciarelor din România aratã cã  2119 condamnati pentru omor au pãrãsit înainte de termen puscãriile. Alti 2365 de detinuti pedepsiti pentru tâlhãrie, 561 de traficanti de minori, persoane si migrati ori  407 condamnati pentru coruptie au iesit înainte de termen. Nu putini dintre cei eliberati au recidivat la scurt timp.
Printre acestia sunt si violatori, în conditiile în care în baza recursului compensatoriu au fost lãsati liberi 759 de violatori. În judetul nostru doi violatori au socat opinia publicã dupã ce au fãcut alte victime. Este cazul lui Radu Fonea, închis multi ani pentru viol. Acesta a recidivat si a siluit o petrosãneancã chiar în locuinta ei dupã ce a amenintat-o cu un cutit. A fost prins dupã aproape o sãptãmânã si trimis iarãsi dupã gratii.
Un alt violator recidivist este si hunedoreanul Petru Bãtãlan. A fost condamnat în trecut pentru mai multe violuri si eliberat în octombrie 2017. Anultrecut, Bãtãlan a violat o taximetristã din Hunedoara si s-a întors în puscãrie.
Maximilian Gânju