Reprezentantii institutiei de învãtãmânt superior din Valea Jiului au început încã de luna trecutã promovarea pentru sesiunea de admitere din vara acestui an. Agenda celor de la Universitate este foarte încãrcatã în ceea ce priveste admiterea.
“Admiterea este o preocupare permanentã în acest sens dar si astãzi si cu alte ocazii avem întâlniri cu colegii nostri pentru promovarea universitãtii. Am început promovarea încã de o lunã de zile dar acesta continuã si toate eforturile sunt îndreptate în lãmurirea viitorilor candidati cã studiile la universitatea noastrã sunt la fel de bune cã studiile la alte universitãti din tarã si cã noi oferim aici conditii de cazare si de masã la preturi mult mai mici fatã de alte pãrti dar la preturi mult mai bune si conditii de studiu la nivelul altor universitãti românesti. Dorim si facem eforturi sã avem studenti si din alte tãri. Ne gândim la Republica Moldova si românii de pretutindeni din Europa dar si la studenti din tãrile africane , din America de Sud si Asia care sã-si finalizeze studiile la noi. Am acreditat anul acesta la liceul din Hunedoara specializarea de economia comertului, turismului si serviciilor, din toamnã vom avea studenti si acolo cu 50 de locuri. Avem administratie publicã la Deva unde avem tot 50 de locuri, si tot acolo suntem în faza de acreditare a unei specializãri de Inginerie si Management Financiar pentru a putea atrage studenti si în acest domeniu la Deva. Tot în curs de acreditare suntem si cu o extensie la Horezu unde dorim sã avem specializarea de electromecanicã”,  a declarat prof. Univ. dr. Ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universitãtii Petrosani.
În plus, se doreste si întinerirea colectivului de cadre didactice, dar si modernizarea laboratoarelor.
“Cãutãm permanent sã modernizãm laboratoarele si activitatea didacticã si de cercetare, colegii nostri sã se perfectioneze si sã promoveze pe scara ierarhicã. Suntem preocupati de atragerea unor colegi tineri care sã preia din mers activitatea didacticã si de cercetare. Viitorii studenti pot veni direct a universitate si mai avem centre de înscriere la Deva, Hunedoara, Târgu Jiu si Horezu dar îsi pot depune si de acasã online, pentru cã de anul trecut am demarat un program de înscriere online pentru a fi mai simplu pentru studenti”,  a mai spus sursa citatã.
În plus, la Universitatea din Petrosani  se vor face si înscrieri online. Acestea vor avea loc în perioada 8-19 iulie 2019.
Cosmin BACIU