Profesori universitari turci, în schimb de experientã la Universitatea Petrosani

Specializãrile miniere din cadrul Universitãtii Petrosani nu sunt în declin. Asta sustine rectorul  institutiei de învãtãmânt superior ale cãrui  declaratii sunt dublate chiar de fapte concrete. Cadre didactice din Turcia se aflã la Petrosani unde vor afla mai multe despre industria minierã si cum pot folosi aceste cunostinte pentru realizarea unor tuneluri sau metrouri.
Simpozioane studentesti, programe ERASMUS si pregãtirea sesiunii de admitere. Toate aceste lucruri se aflã pe agenda celor de la Universitatea din Petrosani.  Mai mult decât atât, în cursul acestei sãptãmâni, o delegatie de la o universitate cu profil minier din Turcia s-a aflat la Universitatea din Petrosani într-un program ERASMUS.
“În cadrul proiectului ERASMUS+ avem schimburi de cadre didactice si studenti cu toate tãrile din Uniunea Europeanã dar si din NATO, printre care si Turcia. În ultimii ani au mers destul de multi studenti de-ai nostri în Turcia unde încep sã fie prezenti în universitãtile din Istanbul sau Ankara. Am primit si studenti de la universitãtile din Turcia, astãzi venind douã cadre didactice, un profesor care este specialist în domeniul ingineriei miniere iar celãlalt în mecanica rocilor si utilaje  pentru sãpãri, cele care se folosesc la crearea de tuneluri si metrouri. Ambele cadre didactice au venit la Universitate pentru a vizita laboratoarele noastre si sã ia contact cu colegii care sunt pe aceste specializãri si cu care pânã la urmã sã încheiem parteneriate în proiecte de cercetare stiintificã. Dorim sã continuãm aceste schimburi care sunt benefice pentru ambele pãrti, schimburi care aratã pânã la urmã si calitatea învãtãmântului de la Universitatea din Petrosani. Iatã cã industria minierã si specializare de inginerie minierã nu este în declin si avem în vedere necesarul de substante minerale în special cele rare iar aceastã activitate începe sã se reinventeze, sã se dezvolte si sã fie atractivã si pentru viitorii nostri studenti”, a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universitãtii Petrosani.
Universitatea din Petrosani dovedeste încã odatã, prin toate actiunile pe care le întreprinde, cã este un  adevãrat liant între administratie, mediul privat si academic în Valea Jiului.
Cosmin BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.