Bãrbatul de 42 de ani care a suferit arsuri la mina Lupeni, în cursul zilei de marti, este acum internat la sectia de arsi a Spitalului Floreasca din capitalã.
Potrivit sindicalistilor, la cererea familiei, pacientul a fost transferat de la Spitalul de Urgentã din Petrosani, iar acum este tinut într-o camerã antisepticã si nimeni nu are acces în acel loc, nici mãcar rudele. Totul, pentru a evita eventuale complicatii, stiut fiind cã arsii au nevoie de camere antiseptice pentru a fi tratati. „Nici mãcar familia nu are acces în acea camerã. A fost transferat, însã, la  cererea membrilor familiei, pentru a fi siguri cã are parte de un tratament adecvat, într-o clinicã de specialitate”, a precizat Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele din cadrul CEH.
Reamintim cã un  angajat al minei Lupeni a suferit arsuri puternice, în timp ce se afla în subteran la mina Lupeni. Accidentul s-a petrecut în dimineata zilei de 7 mai, la schimbul IV, iar electricianul de 42 de ani lucra la un transformator care a fãcut arc electric si a explodat. Omul are arsuri pe fatã si pe corp de gradul II – III, pe o suprafatã de 20 -30%, dar si pe cãile respiratorii superioare.
O echipã de specialisti din cadrul unitãtii miniere cerceteazã accidentul de muncã, pentru a afla cum a fost posibil ca transformatorul sã explodeze în timp ce bãrbatul de 42 de ani lucra în acel loc.
Diana Mitrache