Lupeni: Blocul pãrãsit, demolat cu pompierii

Zeci de oameni, printre care cei mai multi au copii mici, au fost evacuati acum doi ani  dintr-un bloc din Lupeni, iar imobilul  a fost pãzit de jandarmi, luni la rând, din cauzã cã era instabil.
Incidentul a avut loc toamna si de atunci nimeni nu a mai putut intra în clãdirea subrezitã. Practic, blocul este o ruinã si plafonul de la etajul I, al acestei clãdiri a cedat când unul dintre locatari a cãzut cu patul, direct la parter. Constructia, însã, desi s-a vorbit cã ar fi reabilitatã, trebuie doar demolatã si asta o vor face pompierii militari.
„Este foarte greu sã fie reabilitat acest bloc si noi vom face asa încât vom avea un parteneriat cu cei de la ISU Valea Jiului.  O sã îl dezmembrãm împreunã cu ei. Ei au aparaturã de la Guvernul României, pentru dezmembrãri si o sã încheiem un parteneriat prin care sã demolãm blocul. Ar fi costisitor si complicat sã îl reabilitãm. Nu e pe stâlpi de beton  si e problematic”,  a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Constructia este atât de degradatã, încât, la ultimul etaj au crescut chiar si copaci din pervazul  geamurilor, iar canalizarea este spartã la fiecare apartament si tevile se preling pe peretii exteriori ai blocului. Nimeni nu a mai intrat în bloc dupã acel incident, iar acum va fi demolat, el fiind un real pericol pentru cei care  s-ar încumeta sã mai urce pe scãri..
Diana Mitrache

Un comentariu la „Lupeni: Blocul pãrãsit, demolat cu pompierii

  • 8 mai 2019 la 16:47
    Permalink

    Asa va fi tot Lupeniul ,asta e un inceput , urmeaza A-urile de pe str.Parangului.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.