Lipsa locurilor de  parcare este una din problemele cu care se  confruntã petrosãnenii. Autoritãtile locale cautã solutii pentru a rezolva acest neajuns.
Astfel, a fost alocatã suma de 21.000 de lei pentru întocmirea documentatiei tehnico-economice, faza de proiectare D.A.L.I. pentru Extindere si modernizare parcãri, amplasate: între strada Avram Iancu bl.3 si strada Aleea Poporului bl.2; b-dul 1 Decembrie 1918 între bl.101 – 103; strada Saturn între bl.7 – 9; strada Aviatorilor bl.30 si strada Aviatorilor bl.19.  Sunt peste 12.000 de autoturisme si doar câteva mii de parcãri. Realizarea  parcãrilor supraterane etajate depinde însã de buget, iar acesta este limitat.
“Încercãm sã introducem parcarea cu platã pe arterele principale, astfel încât sã putem cu banii pe care îi colectãm în aceastã zonã, sã amenajãm noi locuri de parcare în municipiul Petrosani atât în zonele de resedintã, cât si în zonele institutiilor publice. Solutia ar fi amenajarea unor parcãri supraterane care ar putea rezolva, în mare parte, lipsa locurilor de parcare. Problema este cã deocamdatã nu avem banii necesari pentru astfel de investitii”, a declarat  Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Pentru a suplimenta  fondurile, autoritãtile locale au în vedere concesionarea  parcãrilor existente. La Petrosani nu se percepe nicio taxã pentru utilizarea  parcãrilor existente.
Cosmin BACIU