Consilierii locali de la Petrosani au revenit asupra deciziei de a schimba numele strãzii Pomilor în strada Mr. Petrescu. Decizia consilierilor locali vine ca urmare a solicitãrilor cetãtenilor, care odatã cu schimbarea denumirii strãzii ar fi trebuit sã îsi schimbe toate actele de stare civilã, actele autoturismelor, ale cardurilor bancare si alte documente.
Acesta este motivul pentru care consilierii au revenit asupra deciziei.
„Altãdatã sã ne fie învãtãturã de minte sã nu mai aprobãm asemenea proiecte”,  a tinut sã  precizeze Claudiu Cornea, consilier local.
Prin modificarea denumirii strãzii, în strada Maior Petrescu, edilii au vrut sã îl omagieze pe primul ofiter care a cãzut în luptele din Valea Jiului. ”Armatele 1,2 si de Nord române au fost angajate în bãtãlii care s-au succedat cu repeziciune. În septembrie au avut loc în Transilvania lupte înversunate la Sibiu si la Petrosani, trupele române fiind nevoite sã se retragã pe linia Carpatilor. Bãtãlia de la Merisor, începutã în data de 1 septembrie 1916, s-a soldat cu retragerea regimentelor 18 si 26 Infanterie, care au suferit grele pierderi, dupã un violent bombardament de artilerie.
Pentru a proteja Petrosaniul si intrarea în Valea Jiului, trupele Diviziei 11 Infanterie au ocupat pozitie de lupta în dreapta si stânga cãii ferate Petrosani – Merisor. În luptele date pentru mentinerea pasului Merisor, Regimentul 26 Infanterie ”Rovine” din Craiova a suferit pierderi grele. Maior Petrescu Ion, comandantul Batalionului III din cadrul Regimentului 26 Infanterie ”Rovine”, a fost primul ofiter superior al armatei române cãzut în luptele din Valea Jiului”, arãtau în  luna noiembrie, initiatorii proiectului de hotãrâre prin care au propus schimbarea denumirii strãzii Pomilor.  Ofiterul a fost  înmormântat în cimitirul local din Petrosani, la data de 2 septembrie 1916. Dupã Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, în amintirea acestuia, soseaua Petrosani – Bãnita a purtat aproape 25 de ani numele ”Mr. Petrescu”.
Cosmin BACIU