Darius Câmpean: “Trebuie sã se formeze Complexul Energetic Valea Jiului”

Oficialii Guvernului au fãcut o serie de declaratii în ceea ce priveste viitorul Complexului Energetic Hunedoara. Se vorbeste de o amnistie fiscal prin stergerea datoriilor si înfiintarea unei noi societãti.
Reprezentanti ai Sindicatului Muntele s-au întâlnit cu Viorica Dãncilã dar si cu ministrul de Finante, Eugen Teodorovici. Darius Câmpean sustine cã trebuie sã se înfiinteze o nouã societate.
“Trebuie sã se formeze Complexul Energetic Valea Jiului cu minele din Valea Jiului si încã un grup la Paroseni”, a declarat Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Oficialii Guvernului promit dezvoltare pe scheletul muribundului Complex Energetic Hunedoara. Exemplul vine de la ministrul de Finante, Eugen Teodorovici.
“Desi fondurile europene sau cele alocate de la bugetul de stat au reprezentat o sursã importantã de sustinere a investitiilor, trebuie fãcut mai mult. În viitor trebuie sã fim capabili, în primul rând noi ca politicieni, sã gãsim cele mai eficiente solutii pentru ca aceastã zonã sã redevinã atractivã, inclusiv sau poate, mai ales, pentru mediul de afaceri. De aceea spun cã, la nivel european, noile facilitãti – cum este, spre exemplu, Initiativa Regiunilor Carbonifere în Tranzitie – trebuie valorificate în cel mai eficient mod, iar lectiile învãtate prin aplicarea mecanismului Investitii Teritoriale Integrate (ITI) în Delta Dunãrii sã ne ajute pe viitor”, a spus ministrul de Finante, Eugen Teodorovici.
Noua entitate, potrivit sindicalistilor ar trebui sã fie formatã din Sucursala Electrocentrale Paroseni, cele 4 exploatãri miniere: Lupeni,Vulcan, Livezeni si Lonea si Sucursala Prest Serv. Sindicalistii au refuzat sã comenteze, în schimb, declaratiile oficialilor guvernamentali cu ceea ce priveste viitorul termocentralei Mintia.
Cosmin BACIU

Advertisements

7 comentarii la „Darius Câmpean: “Trebuie sã se formeze Complexul Energetic Valea Jiului”

 • 6 mai 2019 la 20:30
  Permalink

  Vrem investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !!!

 • 6 mai 2019 la 22:23
  Permalink

  Da’ carbune mai scoate cineva ?
  4 mine dau acum cat dadea odata un sector.
  Ati pus pe butuci tot si va incapatanati sa cereti pomeni cum vin alegerile !
  Ati vandut minerii pe un pumn de gologani !
  PSD isti milionari = TARA FALITA

 • 7 mai 2019 la 06:47
  Permalink

  cand un gras unflat analfabet semneaza inchiderea minelor acuma vrea CEH Valea Jiului esti prost facut gramada

 • 7 mai 2019 la 09:34
  Permalink

  Care-i sucursala aia Pestari Servicii ????!!!! Nici acum cand sunteti in KKat pana la gat nu va mai satura al de sus de capusat !

 • 7 mai 2019 la 12:24
  Permalink

  E phula de Valea asta ! cand se divizeaza Mintia adio piata pt carbune ! asa ca pa pa !

 • 9 mai 2019 la 02:37
  Permalink

  toate partidele au facut la fel in preajma alegerilor si pdl si pnl si psd ,

 • 9 mai 2019 la 02:44
  Permalink

  nu va faceti griji ,dragi mineri si minerite,
  ca sunt bani in pusculite,
  cat bugetul e in floare
  nici la basca nu ne doare

Comentariile sunt închise.