Dupã o vizitã în Valea Jiului, acolo unde problemele sociale si economice escaladeazã cu fiecare zi care trece, ministrul de Finante a rãmas impresionat de partea turisticã.
“Ce poate fi mai frumos într-o zi de duminicã petrecutã în Valea Jiului? Oriunde am fost, la Lupeni, Paroseni, Vulcan, Cimpa, Petrila sau Uricani, am întâlnit si am stat de vorbã cu oameni buni, simpli si primitori, oameni care vin din vremurile dacice si merg nestingheriti înainte. Cãci mã aflu în tinutul nedeilor – acele petreceri câmpenesti care au loc timp de o sãptãmânã, începând din ziua de Paste pânã în Duminica Tomii. Pentru aceia care nu ati ajuns încã pe aceste meleaguri, vã invit ca, mãcar o datã în viatã, sã mergeti la o nedeie, obicei pãstrat cu sfintenie, la care participã oameni voiosi si se întind mese pline de bucate traditionale binecuvântate de preot, se cântã si se joacã o învârtitã de mama focului. Pentru cã azi este duminicã, zi de odihnã si sãrbãtoare, am luat parte cu bucurie, alãturi de gazdele noastre, de oamenii locului si de turisti, la nedeia de la Paroseni si la nedeia de la Cimpa – asezare dintre cele mai vechi, atestatã documentar încã dinainte de anul 1517”,  a scris ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, pe pagina sa de socializare.
În urma vizitei în Valea Jiului, ministrul Eugen Teodorovici promite cã va sprijini zona printr-un pachet de mãsuri economice menit sã dezvolte Valea Jiului.
“Am rãmas cu amintiri dintre cele mai frumoase. Iar acum, la finalul acestor douã zile petrecute în judetul Hunedoara, mã întorc cu mai multã determinare de a aduce în aceastã zonã beneficiile unui pachet de mãsuri economice gândit la nivel national, care sã includã stimularea si dezvoltarea sectorului privat, dar si revigorarea si mentinerea marilor companii de stat. Si mai iau cu mine grijile, problemele, dar si dorintele si sperantele oamenilor harnici din Vale pentru o viatã mai bunã si mai sãnãtoasã. Pentru cã toti românii meritã asta, fãrã deosebirea, pe care adesea unii oameni politici o fac, între mai mult sau mai putin buni, merituosi, harnici….”, a mai subliniat ministrul.
Cosmin Baciu