Bohemian Rapsody rãsuna dintr-o salã de clasã, în timpul vacantei de Paste, la Scoala Gimnazialã I.G. Duca din Petrosani. Sunetul era scos de o pianinã, iar pe scaunul din fata ei am gãsit un pusti micut si foarte dezinvolt.
Are aproape 13 ani si un caracter ce trãdeazã faptul cã va deveni un mare pianist. Sigur pe el, Radu, încã de acum câtiva ani, a impresionat prin atitudinea sa, iar acum ne vorbeste deja despre cea mai mare performantã a sa, una pentru care se pregãteste extrem de mult.
„Cea mai importantã performantã a mea si chiar cred cã este cea mai importantã din viata mea de pianist, am obtinut-o anul acesta la Olimpiadã, la faza nationalã de la Bucuresti. M-am întors bine, fiindcã stiu cã am  cântat bine, stiu cã mie mi-a plãcut cum am cântat si am obtinut un punctaj foarte bun”, a spus Radu Torok, pianistul minunat al scolii de muzicã de la noi. Este un copil care munceste mult, nu lasã nimic nestudiat îndelung si performantele nu se lasã asteptate.
„Am mai avut si la Petrosani concursul la care am luat locul I. Am fost si la olimpiada pe 5 judete din regiunea de Vest, etapã înainte de cea nationalã si am mai fost la olimpiada nationalã. Fac pian de la 6 ani si jumãtate . Stiu cã am venit aici în al doilea semestru din clasa pregãtitoare”, îsi aminteste pustiul.  Profesorii sãi spun cã Radu este un copil care promite si îl apreciazã pentru toate rezultatele de pânã acum. Ei vãd în el un omulet ambitios despre acre, cu totii, vom mai auzi.
„Este un copil care cântã extrem de frumos. Este extrem de talentat si este, la cei 12 ani si jumãtate, un pianist tehnic foarte bun, dar foarte interpretativ. Si cred cã ati simtit din plin notele ce vin din aceste degetele”, a precizat Aurelian Epuras, profesor de pian.  Pe Radu l-am lãsat în sala de clasã, exersând din  memorie arii importante, iar mâinile sale alunecau pe clapele pianului într-un fel artistic, ceea ce frapeazã încã de la prima vedere. Vom mai auzi de acest tânãr talentat si acum este doar începutul unei cariere de mare  pianist.
Diana Mitrache