Viorica Dãncilã si Eugen Teodorovici: solutii pentru Mintia si Paroseni: ITI VALEA JIULUI e salvarea

Viorica Dãncilã, premierul României, a spus la Lupeni, acolo unde a ajuns însotitã de o delegatie de ministri, cã Valea Jiului trebuie dezvoltatã. Ministrii Muncii si Finantelor, Marius Budãi si Eugen Teodorovici au vizitat Termocentrala Paroseni si, la finalul întâlnirii cu membrii si simpatizantii PSD au concluzionat ideea potrivit cãreia cei de aici au nevoie de solutii acum.
„Am cãutat solutii pentru a rãspunde nevoilor de la ora actualã de la Paroseni si de la Mintia. Am venit împreunã cu secretarul de stat Doru Visan, de la Energie, pentru cã eu cred cã solutiile trebuiesc agreate si de Ministerul Finantelor Publice, de autoritãtile locale si de cei care au implicatii în acest  domeniu. Am decis sã  avem luni o discutie la Palatul Victoria asa încât sã putem adopta o Ordonantã de Urgentã pentru Mintia, pentru a o da spre Consiliul Judetean. Acest lucru ne permite sã accesãm, în acelasi timp, fonduri europene ca sã putem ajuta zona”, a spus Viorica Dãncilã, premierul Românie.
Doru Visan, secretar de stat în Ministerul Energiei a vorbit despre ceea ce se mai poate face acum în domeniul energetic al judetului Hunedoara, marsând si pe ideea unei gândiri integrate, asa cum s-a întâmplat si în Delta Dunãrii. Si, dupã ce am avut guvernator al Vãii Jiului si guvernator al Deltei Dunãrii, acum vorbim despre un proiect integrat denumit ITI Valea Jiului si ITI Delta Dunãrii, acesta din urmã fiind deja functional.  „Vom face dupã modelul existent la Tulcea, acel ITI, care va atrage mai multe investitii si fonduri europene pentru o singurã zonã si pentru Valea Jiului, în special. Este vorba despre o alocare substantialã de bani de la bugetul de stat si europene, asa încât sã putem dezvolta zona, infrastructura rutierã, echipamente în zona minierã, în zona privatã si în educatie si sãnãtate. Va fi o Ordonantã de Urgentã sãptãmâna viitoare în acest sens, asa încât sã fie solutia economicã cea mai bunã gãsitã”, a spus ministrul de finante Eugen Teodorovici.
Paroseni primeste autorizatia de mediu, Minitia ajunge la CJH
Despre solutii viabile a vorbit la Lupeni si Doru Visan, cel care acum este secretar de stat în Ministerul Energiei si care, ani la rând, a condus termocentrala Paroseni.
„Primul punct al analizelor l-a constituit situatia termocentralelor. În cazul Paroseni, lucrurile sunt favorabile si sãptãmâna viitoare vom primi autorizatia integratã de mediu. Paroseniul va fi conform la toate capitolele, inclusiv pe nou legislatie valabilã pânã în 2021. În cazul termocentralei Deva, acolo am depus solicitarea pentru autorizatia integratã de mediu, rãspunsul este  negativ, ca urmare a neconformãrilor si lipsa instalatiei de desulfurare, de denoxare si, respectiv, pulberi. Acolo vorbim, pe termen scurt, la o solutie de functionare a cel putin 2 grupuri pentru asigurarea termoficãrii pentru Deva. Asta înseamnã sã  achizitionãm un cãrbune cu sulf redus, pentru a ne încadra în valorile impuse de legislatia de mediu, la momentul când Deva a avut autorizatie. Din import va fi, pentru cã România nu are astfel de cãrbuni. Acolo am demarat si sunt în faza finalã, pentru realizarea unei investitii de 400 MW pentru gaz. Asta înseamnã finalizarea studiului si începerea procedurii de achizitie”, a spus Visan.
CEH va fi divizat din 6 mai si iertat de datorii
Discutiile despre divizarea Complexului Energetic Hunedoara sunt acum evidente, iar asta se întâmplã chiar de azi.
„Darea în platã este o cerintã pe care Guvernul ne-a cerut-o. Procesul de recuperare a ajutorului de stat ilegal, a dat ca derogare si CE a fost de acord sã extragem activele viabile. Eu am finalizat OUG si, de luni, îi dau drumul la ministere pentru separare”, a precizat Doru Visan, iar ministrul Finantelor a vorbit despre stergerea datoriilor acestui colos industrial, pentru încã o datã. „Pregãtesc si o amnistie fiscalã pe care Guvernul urmeazã sã o dea, plecând si de la nevoia pe care si judetul Hunedoara o are si nu numai. Parte din CEH, pe lângã alte companii publice de stat si privat va intra în amnistia fiscalã”, a mai spus Teodorovici.
Premierul Viorica Dãncilã si ministrii Teodorovici de la Finante si Budãi au fost primiti cu multã cãldurã la sediul PSD Lupeni, iar pe parcursul discursului electoral premierul i-a multumit primarului Lucian Resmeritã pentru organizare. Oamenii au strigat lozinci pro PSD si, la final, pensionarii au rãmas sã discute cu ministrul Muncii si cu specialistii în domeniu despre problema pensiilor.
Totul a fãcut parte din campania electoralã a PSD, pentru Natalia Intotero, cea care a fost ministrul Românilor de Pretutindeni, dar care acum este pe un loc eligibil în programul PSD de accedere în Parlamentul European. De altfel, ministrul Natalia Intotero a si tinut sã precizeze cã, dupã ce a condus un minister al românilor de pretutindeni, acum ar putea reprezenta în Europa, românii. „Un europarlamentar român trebuie sã fie reprezentantul tuturor românilor. Al celor de acasã si a celor de pretutindeni, trebuie sã se lupte pentru toti românii pentru a fi tratati în mod egal pretutindeni în lume”, a spus candidatul Natalia Intotero.
Diana Mitrache

9 comentarii la „Viorica Dãncilã si Eugen Teodorovici: solutii pentru Mintia si Paroseni: ITI VALEA JIULUI e salvarea

 • 5 mai 2019 la 20:05
  Permalink

  Vrem investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

  Răspunde
 • 6 mai 2019 la 06:55
  Permalink

  Multa vrajala politica ! Sunt curios daca se face ceva …NU PSD !!!

  Răspunde
 • 6 mai 2019 la 07:56
  Permalink

  Adica din banii administrati de Consiliului Judetean sa-i tina intreg judetul pe PSD istii de la Mintia ca sa dea caldura unui singur municipiu ???
  Si ni se pare o idee buna ?
  Pai zic sa nu va plangeti cand s or duce dracului drumurile din judet sau cand n or mai finanta, de exemplu, Teatrul din Petrosani ca tot e mare zbatere pe subiect.
  Mari prosti suntem !
  Hai cu psd ul, neamule !
  ???

  Răspunde
 • 6 mai 2019 la 08:09
  Permalink

  Doamna Intotero este cea mai tacuta din cate vad, desi ea ne poate reprezenta la Bruxelles. Absolut inexistenta. Multumim, Intotero pentru nimic..

  Răspunde
 • 6 mai 2019 la 08:14
  Permalink

  Tot din bani publici salvatii pe toti. Aruncati cu banii publici pe niste intreprinderi care au niste conducatori incompetenti, daca de ani de zile merg in pierdere, CEH cea mai mare gaura a economiei nationale si voi o iertati. Nu sunteti Dumnezeu sa iertati pe nimeni, trageti-i la raspundere, dati-i afara, taiati salarii, constrangeti aceste institutii sa se disciplineze odata si sa nu mai fie gaurile negre ale Romaniei. Asta trebuie facut, nu stergeti datorii care inseamna bani multi….

  Răspunde
  • 11 mai 2019 la 21:59
   Permalink

   Nu mai fi atat de revoltat, hai mai lasa-te de gargara, bai capitalistule…. Ce usor e sa vorbesti de taieri de salarii, de concediat, de neiertat, de ……. Tu n-ai suflet de om, parca esti un monstru, cum de iti permiti sa „judeci” in felul asta? Ai merita o pedeapsa exemplara pentru „negura” din interiorul tau… Dupa ce ca se goleste tara de oameni din cauza unor creaturi de felul tau, niste capitalisti de cumetrie, niste gunoaie antiromanesti, care in numele democratiei, al drepturilor omului, al „eficientizarii” economiei si al altor „obiective” marete, ATI DISTRUS O SOCIETATE, O LUME SOCIALISTA CARE PROGRESA CU ADEVARAT, UN MODEL UMANIST SI CONSTRUCTIV DE SOCIETATE…La lada de gunoi a istoriei meritati toti voi acestia sa ajungeti!!! Traiasca si renasca Romania Socialista a oamenilor muncii de la orase si sate!!!

   Răspunde
 • 6 mai 2019 la 09:43
  Permalink

  Le-au dat „bibanilor” momeala iar ei au halit-o repede…. deci voteaza p(artidul)s(alvati)d(etinutii).

  Răspunde
  • 11 mai 2019 la 08:10
   Permalink

   cat timp sunt bani la bugetul statului nu ne facem probleme

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.