Norica Nicolai si Varujan Vosganian în campanie la Petrosani: „România nu are mare coruptie. Nu cã nu are, nu existã!”

Cu Varujan Vosganian, afectat de fusul orar diferit, deci molcom la vorbã dupã cum el însusi a declarat si Norica Nicolai cu gândul la acvaculturã si cormoranii lui Daea, campania electoralã pentru europarlamentare a demarat pentru ALDE si la Petrosani, într-o zi cu multã ploaie, pe la prânz, iar cei doi politicieni au spus la unison cã UE  nu stie mai nimic despre România.
Nu au fãcut promisiuni si au zis cã Valea Jiului are nevoie de o strategie viabilã, asa cum au fãcut-o toti politicienii veniti pânã acum pe aici, au vorbit despre continuitatea extractiei de cãrbune si despre atractia fondurilor europene. De aia avem nevoie de oameni buni la Bruxelles si Varujan Vosganian a tinut sã îsi exprime punctul de vedere în legãturã cu minerii din zona noastrã, dar nu numai.
„Noi am dat mai putinã importantã reprezentãrii noastre la UE. Eu sunt convins cã, dacã vã prezentãm acum lista europarlamentarilor europeni, cei 32 sau 33 ,  cel putin 25 dintre ei sunt complet necunoscuti. Iar din ceilalti, cu exceptia doamnei Renate Weber si a doamnei Norica Nicolai, ceilalti sunt  vestiti prin lãturile pe care le aruncã sistematic împotriva tãrii care i-a trimis. Ba, chiar as putea sã spun cã, cei mai cunoscuti europarlamentari români la Bruxelles, sunt exact cei care fac cel mai rãu României. De la Monica Macovei si pânã la Cristian Preda, Traian Ungureanu si altii ca ei”, a spus Varujan Vosganian, iar Michael Melcezr, presedintele ALDE Petrosani l-a completat „E foarte important sã avem grijã pe cine trimitem în Parlamentul UE, pentru cã ce se întâmplã acolo se reverbereazã în toate celelalte  institutiile, iar aici mã refer la directoratul Energiei. Este un singur român în tot directoratul, care este dominat de nemti si polonezi, iar noi suntem singurii care avem hidrocarburi pe platoul continental si în 6 luni de când am contact cu ei direct, din functia de consilier al ministrului Energiei din România, nu l-am cunoscut pe acel român”, a spus Michael Melczer, care a promovat la Bruxelles un proiect ce vizeazã producerea de hidrogen în acest loc din Valea Jiului.
Norica Nicolai a fost uimitã sã vadã, la Târgul de la Pui, unde a fost în vizitã, oameni care sã îi cearã ajutor pentru a-si putea vinde vitele si a precizat cã „criza generatã de pesta porcinã este una artificialã”, dar s-a referit si la incapacitatea de a atrage fonduri. „Polonezii ne-au pus la dispozitie tot ce înseamnã infrastructurã legalã pentru accesarea fondurilor europene, iar ei au 90% absorbtie, de aia sunt ei buni, iar noi stãm o lunã, le traducem si le putem da drumul. Dar chestiunea e cã parcã fiecare are propria agendã si nimeni nu se gândeste la tarã”, a spus Norica Nicolai.
Surprinzãtor a fost, însã, faptul cã ambii politicieni nu vãd cã ar exista coruptie în România, nu una mai importantã cã în alte tãri, care nu par asa de înversunate.
„Sute de ani, domnitorii nostri plãteau banul si îsi luat tronul, despre ce Dumnezeu vorbim. Asta o recunoastem, dar, în momentul în care cineva, care are interesul sã te controleze social, si sã îti manipuleze deciziile, îti pune eticheta ostentativ, de corupt, atunci esti îngrãdit în independenta ta de reactii si acesti 10 – 15 ani instalati de Traian Bãsescu ca regim, noi nu vorbim decât de justitie si nu am reformat-o nici acum. Nu vorbim decât emotional si în lozinci si lucrurile rãmân în procesul de justitie neasezate, neeuropene si nepuse la punct. Noi rãmânem unde am fost”, a spus Norica Nicolai, iar Varujan Vosganian a completat-o pe aceastã temã: „România nu are mare coruptie. Nu cã nu are, nu existã! Marea coruptie înseamnã îngemãnarea dintre marele capital industrial, marele capital bancar si decidentii politici. Dati-mi mie un singur exemplu în care, de la Rãzvan Ungureanu încoace, pânã la Boc, (…), un ministru în functie a fost acuzat de coruptie pentru ceva ce a fãcut în functie. Nu cã Fenechiu a fãcut ceva înainte. Nu! Dar pot sã vã dau exemple din Germania, Danemarca, Olanda, cu sute de milioane de euro, cu spãlãri de bani si falsificãri de certificate de calitate la automobile Volswagen. Dar noi apãrem în Europa ca un stat mafiot si corupt cã cutare a zugrãvit, cutare a angajat douã femei la Consiliu si le-a folosit la partid, cutare a stat la masã la o nuntã cu unii si a stat cu altii”, a spus Vosganian, care a precizat cã „o lozincã mai idioatã decât o Românie fãrã penali, nu am mai auzit!”, iar Norica Nicolai a completat: „e o lozincã aproape fascistã”.
Diana Mitrache

6 comentarii la „Norica Nicolai si Varujan Vosganian în campanie la Petrosani: „România nu are mare coruptie. Nu cã nu are, nu existã!”

 • 5 mai 2019 la 20:07
  Permalink

  Ministerul Energiei este condus de ALDE si nu se fac investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

  Răspunde
 • 6 mai 2019 la 05:03
  Permalink

  Dragnea e mic copil (pentru ce a facut cu pontarile fictive) pe langa sefii din ceh , cunoastem asemenea cazuri la fiecare mina

  Răspunde
 • 6 mai 2019 la 08:10
  Permalink

  Zice Vosganian, fost acuzat de subminarea economiei nationale, frumos Varujan, frumos….

  Răspunde
 • 6 mai 2019 la 09:35
  Permalink

  Ce nenorociti…nici nu stii care sunt mai rai si mai hoti, ei sau pesedeeii

  Răspunde
 • 6 mai 2019 la 09:51
  Permalink

  Aici nu e vorba de niste pontari fictive,prietene.Dragnea ,un bugetarpana la urma,a strans o avere de milioane de euro din afaceri cu statul (Tel drum etc, trafic de influenta,lucrari de mantuiala .Intr-un judet saracit si prafuit ca Teleormanul.Cat despre cei doi Norica si Varujan de profesie politicieni ,nu au facut absolut nimic bun pentru tara in ultimi 20 de ani .

  Răspunde
 • 8 mai 2019 la 17:05
  Permalink

  Doi papagali Varujan si Norica sunt de 30 de ani in politica si cu fiecare runda de alegeri arunca cu vrajeala spre noi.Doi mincinosi care traiesc din politica ca nababii alaturi de Marea Scursoare care inghite spagi din toate directiile pentru a intretine haremul ,taricescu,sclavul lui draknea.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.