Nu mai putin de 7 blocuri, majoritatea extrem de degradate, intrã în reabilitare la Uricani. Sunt constructii vechi, cu probleme la structura de rezistentã si constructorul a ajuns sã semneze, în sfârsit, pentru acest contract.
A fost o licitatie ce s-a desfãsurat greoi, dar, în aceste zile, începe efectiv reabilitarea lor. „Este vorba despre lotul de blocuri pe care l-am scos a treia oarã la licitatie. Anul trecut a fost una, acum  alte douã si a treia oarã am reusit sã  gãsim constructor. S-a dat drumul la ordinul de începere. Este vorba despre blocurile de pa strada 1 Decembrie si Aleea Trandafirilor”, a spus Dãnut Buhãescu, primarul orasului Uricani. Primarul spune cã acest proiect se împarte, ca si costuri între bugetul  european, dar si fonduri ce vin de la Guvern, ori chiar si cetãtenii vor contribui, dacã nu au bani, cu muncã.
„Reabilitare, eficientizare energeticã, acoperisuri izolatie termicã, demisol, geamuri schimbate în  totalitate, cosurile de fum reabilitate. Cam un milion de euro costã reabilitarea, din care 48% bani europeni, 12 % bani  guvernamentali, 40% autoritãtile locale si cetãtenii”, mai spune edilul.  În Uricani aceste blocuri sunt chiar la drumul  national ce trece prin oras si faptul cã s-au degradat continuu le-a fãcut sã atragã mereu privirile curiosilor. Abia acum vor fi reabilitate si oamenii vor sta în sigurantã.
Diana Mitrache