Realizarea unui nou telescaun în statiunea montanã Parâng, cel de-al treilea, este încurcatã de  birocratie. Autoritãtile locale încearcã de ani de zile sã obtinã mai multe hectare de teren necesare pentru realizarea acestei investitii.
Numai cã dupã un proces pierdut definitiv, autoritãtile au gãsit alte metode de a obtine suprafetele de teren. Cele 40 de hectare de teren necesare pentru continuarea  dezvoltãrii domeniului schiabil, s-au transformat în 10 hectare de teren. Numai cã si obtinerea celor 10 hectare de teren este dificilã.
“Am fãcut demersuri pentru 10 hectare de pãdure pentru TS4, l-am depus la Ocolul Silvic, ne-au cerut niste clarificãri pe care le vom face în perioada urmãtoare, dupã care vom înainta toatã documentatia cãtre Romsilva central”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Pentru scoaterea din fondul forestier a suprafetelor de teren, trebuie initiatã o hotãrâre de Guvern. Administratia localã de la Petrosani a pierdut litigiul din instantã, în procesul cu Romsilva.
Cosmin BACIU