Mai multe case si locuinte temporare aflate in amonte, pe pârâul Jupâneasa, din zona Pestera Bolii, au ramas izolate de viiturile care au rupt in câteva locuri drumul. Oamenii au venit imediat in zona si au inceput lupta cu puhoaiele, iar responsabilii de la Apele Române au intervenit imediat.
De altfel, responsabilii sistemului hidrotehnic spun ca a plouat foarte mult si cantitatea de precipitatii a antrenat torentii, asa incat apele au parasit marca si au antrenat aluviunile din munte blocand podeturile si formând diguri. Asa s-a ajuns la ruperea drumului. „Zona cea mai afectata este cea de pe pârâul Jupâneasa. In amonte de Pestera Bolii a plouat in jur de 45 – 46 l/mp in ultimele 48 de ore. Pe acest fond au crescut nivelurile pe pârâul Jupâneasa, distrugând drumul pe prima portiune pe vreo 60 de metri si in amonte tot pe vreo 60 m, complet. Totodata, avem si câteva case izolate. Drumul este inundat pe vreo 500 de metri si noi, Apele Române, intervenim cu o basculanta, cu un multifunctional si cu o echipa de muncitori, pentru descongestionarea albiei si refacerea malului”, a spus Sorin Corici, sef al Sistemului Hidrotehnic Ape Jiu.
A plouat foarte mult si mai ales in zona de Est a Vaii Jiului, acolo unde apele au crescut pâna la cote de atentie. „Jiul de est a fost aproape de cota de atentie. Mai avea 75 de cm, pe fondul unor precipitatii insemnate in zona de est. In Vest nu au fost precipitatii”, a mai adaugat Corici.
Angajatii de la Apele Române au intervenit toata ziua de joi in zona cu pricina, iar apele au fost redirijate spre albii.
Specialistii spun ca va mai ploua, dar nu in cantitatii atât de mari.

Diana Mitrache