Haideti sã construim un parc pentru copiii din Aeroport!

 

Curtea Bisericii cu hramul Sfintei Varvara, din Cartierul Aeroport, poate fi un loc perfect pentru joacã si relaxare.
Asta cred preotii care slujesc aici si care au propus ca spatiul generos din curtea lãcasului de rugãciuni, folosit uneori pentru a organiza acolo nedeile momârlãnesti, se preteazã unui parc. Si asta, pentru cã nu sunt astfel de locuri amenajate în zona acestui cartier, cel mai îndepãrtat de zona centralã a orasului. Preotii, însã, cer sprijin si din partea celor ce pot sã vinã în ajutor ideii lor.
„Ne dorim sã facem un parc, unul care sã deserveascã tot Cartierul Aeroport. Avem 1500 de m p de teren, dar proiectul este acum în faza în care îl punem pe hârtie si ne facem calcule. Asteptãm si sugestii si idei, ori poate chiar sustinere financiarã. Am vorbit pânã acum cu cei de la Consiliul Judetean Hunedoara si avem promisiunea cã ne vor  sprijini, dar investitia va fi mai mare decât suma promisã”, ne-a spus pãrintele Ciprian Marton, preot la Biserica Sfânta Varvara.
În acest perimetru existã si una dintre casele monument–istoric, un  adevãrat muzeu al istoriei locului, coborâtã cu ani în urmã de la o stânã, iar un spatiu de recreere nu poate fi decât în beneficiul tuturor.  Preotii spun cã spatiul va avea bãnci pentru relaxare si locuri destinate jocului celor mici, pentru cã este nevoie de asa ceva, lãcasul de cult fiind chiar în apropierea unei scoli si într-un cartier cu foarte multi copii, care se joacã doar în spatele blocului, printre masinile parcate.
„O sã fie, în special, zonã verde,, alei, bãncute, pomi. Vom implica si comunitatea localã. Sã vinã cu idei, cu obiecte. Nu sunt parcuri  amenajate în aceastã zonã a Petrosaniului”, a mai spus pãrintele Ciprian. Dacã vreti sã îi sprijiniti pe pãrintii de la aceastã bisericã, puteti veni cu sugestii si orice donatie în acest scop va fi dirijatã spre ceea ce va fi, pe viitor, un parc, pe locul nefolosit acum.
Diana Mitrache

3 comentarii la „Haideti sã construim un parc pentru copiii din Aeroport!

  • 1 mai 2019 la 06:27
   Permalink

   Nu poate ca tocmai a n?scut…….. Nu el…. ailanta….. ?i mai are impozit de pl?tit…. La garsoniera aia de dincolo de ocean….
   Da’ nu va pierde?i speran?a…. Doar vin alegerile….

   Răspunde
   • 1 mai 2019 la 09:09
    Permalink

    mai pune si tu mana si contribuie cu ceva …cu materiale cu bani sau cu mana de lucru….lasa primaru alegerile si politica….pune tu mana la lucru….ca si asa ai vai de capul vostru acolo in zona…traiti ca in evul mediu ….cu un mileniu in urma fata de alte orase

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.