In România, 73% dintre copiii români afirmã cã au fost martorii unei situatii de bullying, în scoala lor, iar 69% în mediul online, aratã studiile realizate de cãtre Organizatia Salvati Copiii.
Bullying-ul este un comportament agresiv intentionat care este menit sã provoace  disconfort sau durere, implicã un dezechilibru de putere si tãrie între agresor si victimã si se manifestã repetitiv. Bullying-ul poate lua diverse forme, de la tachinare, zvonuri sau minciuni despre persoana vizatã, excluderea dintr-un grup, amenintare si pânã la agresiune fizicã. Având în vedere cã acest fenomen poate avea impact negativ pe termen scurt sau lung ce afecteazã atât victimele cât si agresorii si cã efectele asupra copiilor pot fi stimã de sine scãzutã, performante scolare scãzute, stãri de anxietate sau depresie.
Organizatia Salvati Copiii Filiala Hunedoara a organizat campania localã ,,Hai sã conteze!”, care a avut loc în perioada 15.04.2019-19.04.2019, la diferite institutii de învãtãmânt din Petrila si Petrosani. În cadrul acestui proiect au fost informati 231 elevi si 11 cadre didactice. Acestia au asistat la o prezentare legatã de fenomenul de bullying si au dezbãtut împreunã cele mai importante metode de combatere si implicare  în diminuarea fenomenului.
,,Prin aceastã  campanie ne-am propus sã informãm atât elevi,  cât si profesori cu privire la fenomenul de bullying si impactul acestuia. Problema la care rãspunde aceastã  campanie este reprezentatã de faptul cã elevii si profesorii sunt dezinformati cu privire la acest fenomen”, a declarant Viziteu Mihaela, coordonator voluntari.
Valeria Popescu