Un bãrbat din Hunedoara s-a ales cu o bãtaie zdravãnã si a rãmas si fãrã 700 de euro, în loc de o partidã de sex. Douã femei si trei bãrbati au intrat în vizorul organelor de politie, fiind  cercetati pentru comiterea infractiunii de tâlhãrie calificatã.
Fapta a fost reclamatã în data de 14 aprilie, chiar de cãtre victimã, un bãrbat în vârstã de 48 de ani, din comuna Soimus, care a sesizat Politia cu privire la faptul cã, în jurul orei 23:50, în timp ce se deplasa pe strada Mihai Viteazu, din municipiul Deva, a fost lovit si deposedat de portmoneu. Politistii Biroului Investigatii Criminale Deva au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de tâlhãrie calificatã,  iar în urma activitãtilor investigative au reusit identificarea a cinci  persoane, fatã de care efectueazã cercetãri cu privire la fapta reclamatã. În cursul zilei de luni, cei cinci au fost depistati de politisti în urma unei actiuni ce a avut loc pe raza  localitãtilor Deva, Orãstie si Simeria si au fost retinuti preventiv, pentru 24 de ore.
Prezumtivii autori sunt o tânãrã de 22 de ani, din municipiului Deva, un bãrbat de  40 de ani, din orasul Simeria si un bãrbat de 34 de ani, din  municipiul Orãstie.
“Din cercetãri a rezultat faptul cã tânãra i-a fãcut pãrtii vãtãmate propuneri de naturã sexualã, iar dupã ce acesta a consumat  bãuturi alcoolice în mai multe localuri din Deva, în drum spre casã,  profitând de starea de ebrietate în care se afla victima, tânãra si cei doi bãrbati identificati de politisti l-au lovit cu pumnii în zona fetei pe bãrbatul de 48 de ani,  l-au trântit la pãmânt si i-au luat din buzunarul interior al gecii portmoneul (în care se aflau 700 de euro, acte de identitate si un card bancar). La comiterea faptei au mai contribuit si un bãrbat de 43 de ani, din municipiul Orãstie (care va fi cercetat pentru complicitate la tâlhãrie  calificatã) si o femeie în vârstã de 48 de ani, din municipiul Hunedoara (care va fi cercetatã sub aspectul sãvârsirii infractiunii de tãinuire)”, spune Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Din cercetãri a  rezultat cã bãrbatul de 43 de ani i-a preluat cu masina pe cei trei prezumtivi autori de la locul comiterii faptei si s-au deplasat în municipiul Hunedoara, pentru a o conduce la domiciliu pe femeia în vârstã de 48 de ani (la domiciliul cãreia au  fost împãrtiti banii rezultati din comiterea infractiunii).
În cursul zilei de luni, politistii Biroului de Investigatii Criminale Deva au luat mãsura preventivã a retinerii, pe o duratã de 24 ore, fatã de cei cinci, care au fost depusi în Centrul de Retinere si Arestare Preventivã al I.P.J. Hunedoara si care urmeazã a fi prezentati magistratilor Parchetului de pe lângã Judecãtoria Deva, în vederea luãrii mãsurilor legale. Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infractiuni, politistii vã recomandã sã vã luati mãsuri de  precautie, mai ales când circulati noaptea, la ore târzii, pe strãzi pustii sau neiluminate. Nu afisati în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare, telefoane mobile ori sume mari de bani. Dacã observati cã  sunteti urmãriti, nu  ezitati sã cereti ajutor trecãtorilor de pe stradã. Este important sã vã pãstrati calmul. Neintrând în panicã, veti putea sesiza cu multã claritate intentiile agresorului, posibilitãtile de apãrare sau de  actiune pentru a scãpa din zona de influentã a acestuia. Dacã sunteti victima unei agresiuni, încercati sã retineti multe semnalmente ale autorului si anuntati de îndatã politia; sporiti, astfel, sansele de  identificare, prindere si pedepsire ale  agresorului.
Marius Mitrache