În contul plãtii facturii de la Crãciun si, dupã ce s-au adunat toate ornamentele ce ne-au luminat sãrbãtorile dedicate nasterii Mântuitorului, de Paste avem parte de iepurasi.
Douã astfel de exemplare mai stilizate, au apãrut pe Centrul Civic din Petrosani. Sunt douã figurine pe care, spun cei din Primãria Petrosani, le-am primit gratuit, în contul plãtilor de la Crãciun. „Sunt niste figurine ce au fost aduse de firma care a avut contractul pentru iluminatul ornamental din iarna trecutã. Sunt bonus, ca sã zic asa si noi nu plãtim nimic pentru ele. Au fost aduse înainte de Pastele Catolic, ca sã prindem ambele sãrbãtori”, a spus Ciprian Preda, director DADPP.
Iar cei mici se bucurã si vor sã se fotografieze la iepurasul pe care îl asteaptã de Pasti si acasã.
„Vreau pozã cu iepurele, cã este mare. Vine si la mine si vreau sã îmi aducã jucãrii si dulciuri”, mi-a spus un copil care fãcea poze cu unul dintre iepurasii din Petrosani. Anul trecut, pentru împodobirea orasului cu ghirlande si figurile luminoase, licitatia organizatã de municipalitate a fost câstigatã de SC MK Lighting SRL la suma de circa 390.000 de lei. Echipamentele au fost doar închiriate de la câstigãtorul selectiei de oferte si, conform caietului de sarcini, firma are obligatia de a furniza echipamentele, dar si de a le transporta, monta, demonta si întretine. La finalul contractului si le recupereazã, iar acum au dat un bonus si de Pasti.
Diana Mitrache